Wastafelkranen

Een wastafelkraan is onmisbaar in iedere badkamer of toiletruimte. Je hebt immers een wastafelkraan nodig om je tanden te poetsen, je gezicht schoon te maken of je handen te wassen na een toiletbezoek. Daarom is het van belang dat je een exemplaar vindt die niet alleen goed werkt maar ook past bij de badkamerstijl. Van klassieke glanzende chromen modellen tot mat zwarte kranen met een strak design, in ons uitgebreide assortiment vind je ongetwijfeld het model dat helemaal voldoet aan al jouw wensen.

Verschillende type wastafelkranen

Over het algemeen zijn er drie verschillende type wastafelkranen:

  • Opbouw. Een opbouw wastafelkraan is de meest voorkomende kraan en wordt op de wastafel geplaatst. Opbouw kranen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en uitvoeringen.
  • Wand. Een wand wastafelkraan wordt aan de wand gemonteerd. Dit type kraan is een stijlvolle keuze en zie je vaak wanneer het moeilijker is om een kraan op de wastafel te plaatsen, zoals in het geval van een waskom.
  • Inbouw. Een inbouw wastafelkraan past perfect in een moderne badkamer. Dit type kraan is helemaal weggewerkt in de muur, behalve de uitloop en het bedieningselement. Het resultaat is een strak ogende badkamer.

Het soort bediening

Ook de bediening kan per wastafelkraan verschillen. Terwijl het ene model beschikt over meerdere draaiknoppen, kan het andere model bediend worden met slechts één hendel. Daarnaast kun je zelfs kiezen voor een elektronische wastafelkraan. Deze beschikken over een infrarood sensor die de kraan aan- en uitzet. Elektronische kranen zijn dan ook heel hygiënisch, na een toiletbezoek hoef je nergens met je handen aan te zitten.

Bekijk de producten

Ben jij nog op zoek naar een mooie kraan voor je wastafel? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment in onze webshop. Bij Saniweb profiteer je van de laagste prijs garantie. Bovendien wordt je bestelling gratis thuisbezorgd op een tijdstip wanneer het jou uitkomt.