Toiletten

Een toilet is een onmisbaar product in iedere woning. Ondanks dat een toilet voornamelijk een praktisch product is, kun je er toch alle kanten mee op qua design. De vormgeving en afwerking van het toilet bepalen namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling in de ruimte. Toiletten zijn verkrijgbaar in diverse vormgevingen, kleuren en maten. Hierdoor kies je eenvoudig een model dat volledig aansluit op jouw wensen. Is een hangtoilet iets voor jou of ga je liever voor een traditioneel, staand toilet? Bekijk hieronder ons ruime assortiment.

Wat voor toilet zoek je?

Compleet toilet

Naast de toiletpot zijn er uiteraard een aantal andere dingen die niet mogen ontbreken bij het aanschaffen van een toilet. Denk bijvoorbeeld aan een inbouwreservoir, een bijpassende wc bril en een mooi bedieningspaneel. Ook zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je jouw hangtoilet gaat plaatsen.

Wat voor toilet kopen?

Een toilet bestaat uit verschillende onderdelen. De basis is de toiletpot. Hierbij kun je kiezen uit verschillende varianten, namelijk een hangend toilet, een wc pot als staand model en een duoblokpot. Ook kun je kiezen voor de minder gebruikelijke toiletten, zoals een douche wc, bidet of urinoir. Deze toiletten kom je niet in iedere woning tegen, maar zijn wel een uitstekende keuze wanneer je houdt van extra luxe en hygiëne in jouw woning. Ook zijn deze toiletten uitermate geschikt voor openbare ruimtes en bijvoorbeeld vakantiewoningen. Een douche wc is een toilet die voorzien is van een reiniging straal waarmee je het onderlichaam afspoelt na een toiletbezoek. Ook deze modellen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn diverse Villeroy & Boch toiletten en douche wc’s van Geberit voorzien van een föhn. Een douche wc met föhn blaast jouw onderlichaam direct droog na het reinigen. Wil je een hang- of staand toilet kopen? Bekijk dan het ruime assortiment van Saniweb.

Maak je toilet compleet met een inbouwreservoir en drukplaat

Wanneer je een nieuw toilet aanschaft, wil je natuurlijk dat jouw toilet compleet is. Vergeet daarom niet de benodigdheden voor jouw toilet. Er is bijvoorbeeld altijd een reservoir nodig om ervoor te zorgen dat het toilet doorgespoeld kan worden. Het toilet inbouwreservoir of duoblok reservoir kan eventueel ingebouwd worden in de achterwand. Wil je het wc inbouwreservoir smal en ruimtebesparend? Dat is geen probleem. Vele inbouwreservoirs zijn zo ontworpen dat deze weinig ruimte in beslag nemen en daarom gemakkelijk ingebouwd kunnen worden. Neem bijvoorbeeld de Geberit UP320 of Geberit UP10. Met een Geberit inbouwreservoir ben je altijd verzekerd van een slimme keuze. Ook een Ben, Saqu of Grohe inbouwreservoir is voorzien van alle gemakken. Het toilet moet tot slot voorzien worden van een wc bedieningspaneel. Ook hierin heb je talloze keuze qua stijlen, kleuren en formaten. Ga jij voor het Ben, Saqu, Grohe of Geberit bedieningspaneel? Alles is mogelijk!

Een bijpassende wc bril voor ieder toilet

Wil je een wc bril kopen? Ook dan heb je de keuze uit talloze vormen, kleuren en formaten. Waar je voorheen alleen de keuze had uit een standaard, wit model, kun je tegenwoordig de witte wc bril vervangen door diverse opvallende kleuren en vormen. Een wc bril is niet enkel meer een simpele toiletzitting, maar zorgt tegenwoordig ook voor de bijzondere uitstraling in de ruimte. Denk bijvoorbeeld eens out-of-the-box en kies voor een wc bril van hout in jouw landelijke interieurstijl. Een wc bril in zwart past daarentegen perfect bij industriële woningen. Wil je genieten van extra gemak? Kies dan voor een softclose toiletbril. Dit systeem zorgt ervoor dat de bril altijd zachtjes en geruisloos sluit. De toiletbrillen zijn verkrijgbaar van diverse merken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een Grohe, Ben, Villeroy & Boch of Sphinx toiletbril?

Advies over toiletten

Heb je advies nodig voor het kiezen van de onderdelen voor jouw toilet? Ontdek het op de adviespagina’s van Saniweb.