Advies inbouwreservoir kopen

Inbouwreservoirs vergelijken

Er komt veel kijken bij het kiezen van een juist inbouwreservoir. Al onze inbouwreservoirs hebben hun unieke eigenschappen en functionaliteiten. Om je een handje te helpen hebben we een pagina voor je gemaakt waarop we verschillende inbouwreservoirs vergelijken. We zullen inzoomen op de prijs, de kwaliteit, de functie en het merk.Neem eens een kijkje om tot jouw ideale inbouwreservoir te komen.Vergelijk onze inbouwreservoirs

1. Welk inbouwreservoir past in jouw ruimte?

In het assortiment van Saniweb kun je kiezen uit verschillende soorten inbouwreservoirs. Het grootste deel hiervan zijn normale reservoirs die voor elke ruimte geschikt zijn. Daarnaast zijn er ook reservoirs die geschikt zijn voor speciale ruimtes of wanneer je bijzondere wensen hebt:

Inbouwreservoirs
 • Verlaagd reservoir

  Heb je een raam boven het toilet waardoor een normaal reservoir net niet past? Kies dan voor een verlaagd reservoir zodat je toch je toilet onder het raam kan plaatsen.
 • Ruimtebesparend reservoir

  Heb jij een kleine toiletruimte en wil je dat het reservoir zo min mogelijk ruimte in beslag neemt? Bekijk dan onze ruimtebesparende reservoirs. Deze zijn extra ondiep en nemen dus minder ruimte in beslag.
 • Hoekreservoir

  Wil je graag het toilet in een hoek plaatsen? Dit is een optie wanneer je kiest voor een hoekreservoir.
Alle inbouwreservoirs

2. Wat is een zelfdragend inbouwreservoir?

Veel inbouwreservoirs in ons assortiment zijn zelfdragend. Het voordeel hiervan is dat de constructie van de muur niet extra verstevigd hoeft te worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het toilet tijdens een toiletbezoek afbreekt of dat het muurtje instort. Een zelfdragend reservoir staat op de grond zodat vooral de vloer wordt belast met ongeveer 460 kg en de muur met maar 10 kg. Wanneer een reservoir niet zelfdragend is, komt het gewicht volledig op de muur aan. In dit geval moet de muur stevig genoeg zijn om dit aan te kunnen.

Alle zelfdragende inbouwreservoirs

3. Extra functies voor net dat beetje extra

 • Inbouwreservoir met geurafzuiging

  Wil jij altijd genieten van een fris toilet? Kies dan voor een inbouwreservoir met de mogelijkheid tot geurafzuiging. Tijdens het gebruik van het toilet worden de geuren afgezogen en met deze extra functie weet je zeker dat je ruimte altijd fris blijft ruiken.
 • Inbouwreservoir met toiletblokhouder

  Er zijn ook inbouwreservoirs die geschikt zijn voor een toiletblokhouder. De toiletblokhouder is het alternatief voor de traditionele toiletblokjes die in de pot hangen (en uiteindelijk vaak in het water belanden). Met een toiletblokhouder plaats je toiletblokjes achter het bedieningspaneel. De toiletblokjes komen dan bij iedere spoeling automatisch in het water terecht en zorgen voor fris blauw spoelwater. Hierdoor heb je minder last van vervelende geurtjes en blijft het toilet langer schoon en fris. Een toiletblokhouder is specifiek geschikt voor een reservoir. Zo past de Geberit toiletblokhouder altijd op de Sigma inbouwreservoirs en bij de Geberit DuoFresh reservoirs zit de toiletblokhouder er al standaard bij.
 • Inbouwreservoirs die extra zekerheid bieden

  Als je op zoek bent naar een toilet waarbij je zelf makkelijk reparaties kunt uitvoeren, kies dan voor een inbouwreservoir van bijvooreeld Geberit of Grohe. Bij deze merken zit achter het bedieningspaneel een niet zichtbare opening, waardoor je bij gebreken via deze opening gemakkelijk reparaties uit kunt voeren. Ideaal!
Alle toiletblokhouders Alle toiletblokjes

3. Welk bedieningspaneel past op welk inbouwreservoir?

Bedieningspaneel

Elk inbouwreservoir heeft een bedieningspaneel nodig. Maar let op, niet elk bedieningspaneel past op elk inbouwreservoir. Dit is merkgebonden en daarom adviseren wij je om een bedieningspaneel te kiezen van hetzelfde merk als je inbouwreservoir. Kies bijvoorbeeld een Geberit Sigma bedieningsplaat bij een Geberit Sigma inbouwreservoir. Om je bij deze keuze te helpen, hebben wij bij elk reservoir de bijpassende bedieningspanelen toegevoegd op de productpagina. Je hoeft hierdoor alleen maar te kiezen welk bedieningspaneel je het mooist vindt. Daarnaast vind je bij Saniweb ook complete toiletsets zodat je zeker weet dat je hangtoilet, inbouwreservoir en bedieningspaneel bij elkaar passen.

Bekijk alle bedieningspanelen

4. Welk toilet past op welk inbouwreservoir?

Toilet inbouwreservoir

Bijna ieder toilet past op ieder inbouwreservoir. Het enige waar je op hoeft te letten is dat de hartmaat van de bevestiging van het wandcloset (oftewel de afstand tussen de bevestigingsgaten van het toilet) overeenkomt met de aansluiting van het inbouwreservoir. Standaard is dit 18cm en daarom passen de meeste inbouwreservoirs bij ieder toilet. Een populair model waar bijna elk toilet op past is bijvoorbeeld het Geberit Duofresh Sigma inbouwreservoir 112 cm.

Bekijk alle hangtoiletten

5. Waar moet je aan denken bij het monteren van het inbouwreservoir?

Voor het monteren van een inbouwreservoir heb je bevestigingsmateriaal nodig. Deze wordt over het algemeen geleverd bij je inbouwreservoir. Daarnaast raden wij je aan om ook een isolatiemat te bestellen wanneer deze niet wordt meegeleverd. Een isolatiemat zorgt ervoor dat het toilet geen geluid maakt (gekraak van tegels) wanneer je plaatsneemt op het toilet. Daarnaast bieden gipsplaten extra montagegemak. Hierbij zitten vaak de gaten al op de juiste plek én gipsplaten zijn makkelijk betegelbaar. Overweeg bovendien ook om bij het monteren van het nieuwe toilet een stroomaansluiting te monteren. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld overgaat op een douchewc of wanneer je een toilet hebt met geurafzuiging, zoals DuoFresh.

Tip! Wanneer je je huidige staande toilet wilt vervangen door een hangtoilet is het verstandig om ook een sprongbocht bij je bestelling toe te voegen. Bij een staand toilet zit je afvoer namelijk in de grond terwijl deze bij een hangtoilet tegen de muur zit. Met een sprongbocht verplaats je deze afvoer gemakkelijk.

6. Maak je toilet compleet met inbouwaccessoires

LoooX inbouw toiletrolhouder

Wil je bij het monteren van je nieuwe toilet met inbouwreservoir een toiletrolhouder plaatsen? Kies dan voor de inbouwtoiletrolhouder van LoooX of Saqu. Zo ziet je nieuwe toilet er superstrak uit!

Nog vragen bij het kopen van een inbouwreservoir?

Heb je nog hulp nodig of twijfel je nog over de aanschaf van een inbouwreservoir? Geen zorgen! Bel een van onze specialisten (0416 - 791 005) en zij geven je graag antwoord op al je vragen en helpen je met het maken van de juiste keuze.