Hoe kies ik de juiste drukplaat?

Advies over drukplaten

Elk inbouwreservoir heeft een drukplaat ofwel bedieningspaneel nodig. Het is heel belangrijk om te weten dat niet iedere drukplaat op elk inbouwreservoir past. Het is merkgebonden en daarom adviseren wij om een bedieningspaneel te kiezen van hetzelfde merk als je inbouwreservoir. Maar ook dit is niet altijd het enige waar je naar moet kijken bij het kiezen van een nieuwe drukplaat. In deze adviespagina zoomen wij verder in op de verschillende mogelijkheden en geven wij tips om het juiste bedieningspaneel voor jouw inbouwreservoir te kopen.Weten wat voor inbouwreservoir je nu hebt?

Hoef je geen nieuw inbouwreservoir maar wil je enkel je toiletruimte restylen en hiervoor je drukplaat vervangen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welk inbouwreservoir je hebt. Dit kun je zien door de bestaande drukplaat los te halen van je inbouwreservoir. Je kijkt dan direct op het waterreservoir. Op dit waterreservoir staat vermeld welk type en merk inbouwreservoir is ingebouwd. Twijfel jij toch nog een beetje over het merk en type inbouwreservoir dat je hebt? Neem dan eenvoudig telefonisch contact op met een van onze sanitair experts (0416 - 791 005). Wij helpen je graag verder!

Drukplaten Geberit

Hulp bij het kiezen van de juiste drukplaat

Een aantal merken hebben handige overzichten en/of tips voor het kiezen van het juiste bedieningspaneel van hun merk.

Geberit 

Het merk Geberit heeft een ruim assortiment aan drukplaten die voor diverse inbouwreservoirs geschikt zijn. Om het overzichtelijk te maken heeft Geberit schema's gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien voor welk inbouwreservoir het bedieningspaneel geschikt is. Bekijk de schema's hieronder om te zien voor welk inbouwreservoir de drukplaat geschikt is of andersom:

Grohe 

Bij de drukplaten van Grohe geldt dat deze vrijwel allemaal passen op het universele spoelreservoir van Grohe Rapid SL. Belangrijk om te weten is dat de standaard inspectieschacht bij Rapid SL niet kan worden gebruikt bij installatie van kleine wc bedieningsplaten. Afhankelijk van het tegelpatroon kan de montageschacht horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd. Kleine bedieningsplaten kunnen uitsluitend verticaal worden gemonteerd.

Overige merken 

Bij de overige merken is de keuze uit bedieningspanelen in combinatie met inbouwreservoirs wat minder groot en complex. Je vindt bij het desbetreffende bedieningspaneel voor welk inbouwreservoir het product geschikt is.

Drukplaten Saniweb

Hoe je op onze website kunt zien voor welk reservoir de drukplaat geschikt is

Wanneer je een van de bedieningspanelen op de website aanklikt zie je in de productnaam staan voor welk inbouwreservoir de drukplaat geschikt is. Daarnaast kan je de geschikte inbouwreservoirs ook terugvinden in de lange productomschrijving van het product. Deze informatie zal je helpen bij het kiezen van de juiste drukplaat.

Belangrijk om op te letten bij het kiezen van een kleur

Naast dat het heel belangrijk is om een drukplaat te kiezen die past op jouw inbouwreservoir. Wil je natuurlijk ook dat het bedieningspaneel past bij de inrichting en stijl van jouw toilet of badkamer. Bij Saniweb kun je kiezen uit verschillende kleuren, belangrijk hierbij is wel dat je goed let op of de kleur ‘mat’ of ‘glanzend’ is. Dit is op foto’s niet altijd goed te zien en we vinden het zonde als het uiterlijk niet overeenkomt met de verwachting die je had. Daarom kan je deze specificatie ook terugvinden in de naam van het product.

Drukplaten Ben Sanitair

Checklist voor het kiezen van het juiste bedieningspaneel

  • Bekijk welk inbouwreservoir je op dit moment hebt | Bepaal welk inbouwreservoir je nodig hebt
  • Bekijk welke series/drukplaten voor dit inbouwreservoir geschikt zijn
  • Kies het design en de kleur die bij jouw interieurstijl en smaak passen
  • Check of de kleur ‘mat’ of ‘glanzend’ is en dit bij jouw voorkeur past

Hulp bij je keuze nodig?

Ben je toch nog niet helemaal zeker of je de juiste drukplaat kiest? Of wil je graag wat extra informatie en hulp bij het uitzoeken van een drukplaat? Neem dan eenvoudig telefonisch contact op met een van onze sanitair experts (0416 - 791 005). Wij geven graag antwoord op al je vragen en adviseren je bij het kiezen van het juiste product.