Douchecabines

Een douchecabine is een belangrijk onderdeel van de douche. Deze cabine maakt van je douche een afgesloten ruimte, waardoor er geen water en warmte kan ontsnappen en je in alle rust heerlijk kunt douchen. Het aanbod douchecabines bij Saniweb is enorm. Er zit sowieso een mooie douchecabine tussen voor jou!

Tip: Advies over douchecabines

4719 producten
4719 producten

Waarom een douchecabine?

De mogelijkheden met een douchecabine zijn eindeloos. Meestal wordt de cabine in een hoek van de ruimte geplaatst, maar je kunt de cabine eventueel ook vrij in de ruimte plaatsen. De meest voorkomende vormen van douchecabines zijn kwartrond, vierkant of vijfhoekig. Vrijwel altijd wordt de cabine op een douchebak geplaatst. Het is echter ook mogelijk de cabine op de tegelvloer te plaatsen. Zorg hierbij wel voor een constructie waarbij het water niet uit de cabine kan lopen. Naast de plaats en vorm van de douchecabine is ook de deur verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een draai-, schuif- of vouwdeur. Er zijn zowel glazen als kunststof cabines verkrijgbaar, met een gladde of structuurafwerking en in een matte of heldere uitvoering.

Het plaatsen van een douchecabine

De installatie van een douchecabine is zelf te doen als je een handige doe-het-zelver bent. Je begint met afmeten, zodat je weet waar je de gaten moet aftekenen. Wanneer je dat weet, kan er geboord worden. Let bij het boren op dat je niet de klopstand op de boormachine gebruikt, want dan gaan je tegels kapot. Als de gaten geboord zijn, moeten de pluggen worden aangebracht. Daarna kan het profiel worden geplaatst. Met behulp van de waterpas plaats je vervolgens het scherm in het profiel. Als laatste plaats je de deur. Je bent daarna echter nog niet klaar. Voor een mooie afwerking is het belangrijk om alle randen goed af te kitten. Als je het zo leest, klinkt het vrij eenvoudig. Neem echter wel je tijd, want bij deze klus is veel nauwkeurigheid geboden. Als je dat doet, slaag je er zeker in je douchecabine goed te installeren.