Douchevloer

Een douchevloer is een essentieel onderdeel van een douche. In het eerste opzicht zou je misschien denken dat er niet veel te kiezen is wanneer je op zoek bent naar een douchevloer. De praktijk laat echter anders zien. Douchevloeren zijn er namelijk in alle soorten en maten zodat er voor iedere wens een geschikt model te vinden is. Denk maar aan allerlei materialen, kleuren en ook de plaats van de afvoer kan verschillen. Wil je extra veilig douchen? Kies dan voor een exemplaar met antislip. Deze extra laag zal zorgen dat de douchebak stroever is waardoor je minder snel uit zal glijden over shampoo. Ideaal wanneer ook kinderen gebruik maken van de douche.

Tip: Advies over douchevloeren

1186 producten
1186 producten

Het formaat van de douchevloer

Het is belangrijk dat je het juiste formaat kiest. Wanneer je bijvoorbeeld veel bewegingsruimte wilt tijdens het douchen, is het verstandig om voor een groot formaat te kiezen. Heb je juist een kleine badkamer? Dan zal een kleiner formaat beter passen. Ook de dikte van een douchevloer doet veel met de uitstraling van de badkamer. Hoe platter de vloer is, hoe strakker de douchecabine zal ogen. Ook kan een platte vloer vanuit praktisch oogpunt de beste keus zijn, bijvoorbeeld wanneer de gebruikers slecht ter been zijn.

Verschillende douchevloeren

Een douchevloer kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden in de badkamer. Zo kunnen deze worden ingebouwd in de vloer, over een tegelvloer worden geplaatst of worden geplaatst met een betegelde rand. Welke optie past het beste in jouw badkamer?

De plek van de afvoer

De plaats van de afvoer kan per douchevloer verschillen. Terwijl deze bij het ene model in het midden zit, zal deze bij het andere model in een hoek geplaatst kunnen zijn. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur én de plek van het afvoergat in je badkamer, maak je hiertussen de juiste keus.

Bekijk de producten

Bekijk het gehele assortiment douchevloeren in onze webshop. Je vindt hier douchevloeren van verschillende merken zoals Villeroy & Boch, Riho en Bette.