Douchebak

Een douchebak vormt de basis van veel douches. Ben jij je badkamer aan het verbouwen en wil je hierin een douche plaatsen, dan heb je vaak ook een douchebak nodig. Saniweb heeft een breed assortiment douchebakken, waardoor er altijd een bak is die voldoet aan jouw wensen.

Tip: Advies over douchebakken

3015 producten
3015 producten

Soorten douchebakken

Douchebakken zijn er in vele soorten en maten. De vorm van de douchebak is bepalend voor de vorm van de douche. De meest voorkomende vorm is vierkant. Deze bak kan je in een hoek plaatsen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een douchebak met een kwartronde vorm. De douche neemt op deze wijze minder ruimte in beslag. Tot slot heb je de keuze uit een hogere of een lage – deels in de vloer wegvallende – douchebak.

Hoe combineer je de douchebak

Een douchebak alleen maakt nog geen douche. Douchewanden, douchecabines of douchegordijnen zorgen ervoor dat je comfortabel kunt douchen, zonder dat hierbij de hele badkamer nat wordt. Het plaatsen van een douchegordijn is dan de meest simpele en goedkope oplossing. Als je budget wat aan de krappe kant is of je hebt geen zin in moeilijk installatiewerk, dan is dit de ideale keuze. Het is ook mogelijk om een douchewand of een douchecabine te plaatsen. Dit geeft je douche een luxere uitstraling, maar brengt ook meer kosten met zich mee. Tot slot moet er een douche boven de bak geplaatst worden. Ook hiervoor biedt Saniweb diverse mogelijkheden.