Douchebak

Een douchebak is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Het vangt namelijk het douchewater op en zorgt ervoor dat de badkamer niet onder water stroomt. Douchebakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen, materialen en kleuren. De geschikte afmeting is zeer afhankelijk van jouw badkamerindeling. Het materiaal en de kleur van de douchebak is daarentegen meer bepalend voor de gewenste stijl die je wilt creëren. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment douchebakken en wil je graag de mogelijkheden ontdekken? Bekijk de producten direct in de webshop van Saniweb.

Tips: Advies over douchevloeren en -bakken

Populaire formaten: 80x80cm | 90x90cm | 100x100cm | 80x90cm | 80x100cm | 90x120cm | 100x90cm | 120x80cm | 120x90cm | 140x90cm

1520 producten
1520 producten

Een douchebak plaatsen: wat zijn de opties?

Je hebt onder andere de keuze uit een hoge of lage douchebak. Een hoge douchebak heeft als voordeel dat dit de badkamer nog beter beschermt tegen water. Een laag model daarentegen heeft als voordeel dat dit zorgt voor een strakkere uitstraling in de badkamer. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een zeer platte douchebak. Deze wordt dan deels in de vloer ingebouwd, waardoor er bijvoorbeeld een inloopdouche met douchebak wordt gecreëerd die nauwelijks opvalt.

Verkrijgbaar in talloze afmetingen

Wat betreft de afmetingen van de douchebak is er van alles mogelijk. Zo heb je onder andere de keuze uit vierkante modellen in de volgende afmetingen: een douchebak van 80x80cm, 90x90cm of 100x100cm. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een meer rechthoekige variant, zoals een douchebak van 80x90cm, 80x100cm, 90x120cm, 100x90cm, 120x80cm, 120x90cm of 140x90cm. Dit is nog lang niet alles, in ons assortiment zijn nog vele andere formaten te vinden. Tot slot is het ook mogelijk om een douchebak op maat te laten maken, indien het gewenste formaat voor jouw badkamer er niet tussen zit.

Veel verschillende materialen en kleuren

Wat betreft materiaal en kleur zijn er ook eindeloos veel opties. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor een composieten douchebak. Deze is zeer sterk en duurzaam, waardoor jij lang geniet van dit product. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurstenen douchebak. Door te kiezen voor natuursteen creëer je een unieke stijl in de badkamer. Daarnaast is ook de kleur van belang. Naast witte douchebakken wordt er tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een zwarte douchebak. Een zwart design zorgt voor een zeer moderne en stoere uitstraling in de badkamer.

Douchebak kopen?

Wil jij je douchebak vervangen of nieuw aanschaffen? Bekijk dan onze producten in de webshop. Hier vind je diverse soorten en afmetingen douchebakken van vele verschillende merken in zeer uiteenlopende prijsklassen. Bovendien vergelijk je hier eenvoudig de verschillende opties en profiteer je altijd van een snelle levering en lage prijs. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste douchebak? Onze online adviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze.