Douchebak

Een douchebak is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Het vangt namelijk het douchewater op en zorgt ervoor dat de badkamer niet onder water stroomt. Douchebakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen, materialen en kleuren. De geschikte afmeting is zeer afhankelijk van jouw badkamerindeling. Het materiaal en de kleur van de douchebak is daarentegen meer bepalend voor de gewenste stijl die je wilt creëren. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment douchebakken en wil je graag de mogelijkheden ontdekken? Lees dan snel verder of bekijk de producten direct in de webshop van Saniweb.

Tips: Advies over douchevloeren en -bakken

1595 producten
1595 producten

Een douchebak plaatsen: wat zijn de opties?

Sta jij op het punt om een douchebak te plaatsen? Dan zijn er verschillende opties. Zo heb je onder andere de keuze uit een hoge of lage douchebak. Een hoge douchebak heeft als voordeel dat dit de badkamer nog beter beschermt tegen water. Een lage douchebak daarentegen heeft als voordeel dat dit zorgt voor een strakkere uitstraling in de badkamer. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een zeer platte douchebak. De douchebak wordt dan deels in de vloer ingebouwd, waardoor er eigenlijk een inloopdouche met douchebak wordt gecreëerd die nauwelijks opvalt.

Verkrijgbaar in talloze afmetingen

Wat betreft de afmeting van de douchebak is er van alles mogelijk. Zo heb je onder andere de keuze uit vierkante douchebakken in de volgende afmetingen: een douchebak van 70 x 70 cm, een douchebak van 80 x 80 cm, een douchebak van 90 x 90 cm of een douchebak van 100 x 100 cm. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een meer rechthoekige variant, zoals een douchebak van 80 x 120 cm of een douchebak van 90 x 120 cm. Dit is nog lang niet alles, in ons assortiment zijn nog vele andere formaten te vinden. Tot slot is het ook mogelijk om een douchebak op maat te laten maken, indien het gewenste formaat voor jouw badkamer er niet tussen zit.

Veel verschillende materialen en kleuren

Wat betreft materiaal en kleur zijn er ook eindeloos veel opties. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor een composieten douchebak. Een douchebak van composiet is zeer sterk en duurzaam, waardoor jij lang geniet van dit product. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurstenen douchebak. Door te kiezen voor natuursteen creëer je een unieke stijl in de badkamer. Daarnaast behoort ook een sifon douchebak tot de opties. Wat je wensen dus ook zijn, bij Saniweb vind je douchebakken uitgevoerd in vele verschillende materialen. Daarnaast is ook de kleur van belang. Naast witte douchebakken wordt er tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een zwarte douchebak. Een douchebak in het zwart zorgt voor een zeer moderne en stoere uitstraling in de badkamer.

Bekijk onze producten

Ben je op zoek naar een douchebak? Bekijk dan onze producten in de webshop. Hier vind je diverse soorten en afmetingen douchebakken van vele verschillende merken in zeer uiteenlopende prijsklassen. Bovendien vergelijk je hier eenvoudig de verschillende opties en profiteer je altijd van een snelle levering en lage prijs. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste douchebak? Onze online adviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze.