Inloopdouche

Een van de grootste badkamertrends van dit moment is de inloopdouche. Een douche moet tegenwoordig niet alleen praktisch zijn. Het oog wil ook wat, dus design is tegenwoordig net zo belangrijk als het functionele aspect. Een badkamer met inloopdouche zorgt voor een moderne en luxe uitstraling. Lijkt een inloopdouche jou wel iets? Bekijk hier de mogelijkheden en ideeën voor een inloopdouche.

Advies over inloopdouches

1956 producten
1956 producten

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche kan zowel op een douchebak, als rechtstreeks op de tegelvloer worden geplaatst. Dit type douche heeft een ruime inloop en is vaak open. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een inloopdouche met deur. De inloopdouche wordt van de rest van de badkamer gescheiden door middel van een zijwand of een muur. De breedte van de douche bepaal je zelf door de wand op de gewenste afstand van de badkamermuur te plaatsen. Deze inloopdouchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, afhankelijk van de afmetingen van de inloopdouche, en worden stevig vastgezet aan het plafond of met een muurbeugel. De douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas voor een open uitstraling. Bij Saniweb vind je een breed assortiment glaswanden voor de inloopdouche.

De installatie van een inloopdouche

Met een inloopdouche heb je zeer veel vrijheid. De douche kan, zolang er afvoerbuizen aanwezig zijn, op iedere willekeurige plaats in de badkamer worden geplaatst. De enige zaken die geplaatst moeten worden zijn een douchewand, een douchesysteem en een douchegoot. Uiteraard zijn er wel enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van een functionele en stijlvolle inloopdouche. Het is belangrijk om rekening te houden met de afvoerbuis. Deze moet onder vloerniveau liggen. Wanneer dit niet het geval is, zal de inloopdouche verhoogd moeten worden.

Inloopdouche kopen?

Ben jij op zoek naar een inloopdouche en heb je het gewenste model gevonden in de Saniweb webshop? Bestel deze dan snel en gemakkelijk online en profiteer van de lage prijzen bij Saniweb. Bovendien kies je zelf wanneer je betaalt: voor, tijdens of na de levering.