Douchegoten

De douchegoot was lange tijd een vergeten onderdeel van je douche. Met de toegenomen populariteit van de inloopdouche heeft dit doucheputje echter een steeds belangrijkere rol gekregen. Tegenwoordig spreken we vaak niet meer van een putje, maar van een douchegoot, die jouw douche nog meer uitstraling geeft.

Advies over douchegoten en -putten

1073 producten
1073 producten

Een stijlvolle douchegoot

Bij een douchegoot moet je absoluut niet denken aan het traditionele doucheputje. Deze putjes zagen er vaak simpel uit. Er werd immers weinig waarde gehecht aan het uiterlijk van het putje. Zo lang het water goed wegliep, was alles in orde. Dit is heel anders bij een douchegoot. Deze zorgt niet alleen voor een efficiënte afvoer van water, maar geeft je douche ook een mooie finishing touch. In tegenstelling tot het doucheputje is de douchegoot in vele varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een strakke RVS plaat, een rooster of zelfs een betegeld exemplaar.

Hoe plaats je een douchegoot?

Het plaatsen van een douchegoot omhelst meer dan alleen het vastschroeven van de goot. Je moet er ook voor zorgen dat het water goed wegloopt. Onder de douchegoot moet een sifon worden geplaatst. Hierdoor kan het water weglopen. Om te zorgen dat alles waterdicht is, kun je het beste een afdichtingsset gebruiken. Je moet overigens wel rekening houden met het type woning. Als jij in een nieuwbouwwoning woont, heb je vrij weinig keuze en zit je sowieso vast aan een 50mm waterslot en bijbehorende inbouwdiepte. Is er echter sprake van een renovatie, dan is het mogelijk om een Easy Drain Compact 30 te plaatsen met een 30mm waterslot en zeer geringe inbouwdiepte.