Douchegoten

Met de toegenomen populariteit van de inloopdouche is de douchegoot een onmisbaar element geworden. Tegenwoordig spreken we vaak niet meer van een doucheputje, maar van een douchegoot, die jouw douche nog meer uitstraling geeft. Bij Saniweb vind je een ruim assortiment, waar altijd een passende oplossing voor jouw douche te vinden is. Bekijk de diverse opties hier.

Tip: Advies over douchegoten en -putten | Zwarte douchegoten | RVS douchegoten

Populaire formaten: 70cm | 80cm | 90cm

1062 producten
1062 producten

Een stijlvolle douchegoot

De douchegoot is een stuk stijlvoller dan een ouderwets doucheputje. De douchegoot zorgt namelijk niet alleen voor een efficiënte afvoer van water, maar geeft je douche ook een mooie finishing touch. In tegenstelling tot het doucheputje is de douchegoot in vele varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een strakke rvs douchegoot, een zwarte douchegoot, een rooster of zelfs een betegeld exemplaar. Of kies voor een energiebesparende variant met een wtw douchegoot. Ook heb je de keuze uit verschillende formaten, afhankelijk van het formaat van de douchevloer. Bij Saniweb hebben wij douchegoten van 70cm, 80cm of 90cm in het assortiment.

Hoe plaats je een douchegoot?

Het plaatsen van een douchegoot omhelst meer dan alleen het vastschroeven van de goot. Bij het plaatsen van een douchegoot een bestaande douchevloer moet je er ook voor zorgen dat het water goed wegloopt. Onder de douchegoot moet een sifon worden geplaatst. Hierdoor kan het water weglopen. Om te zorgen dat alles waterdicht is, kun je het beste een voor een douchegoot met flens kiezen. Je moet overigens wel rekening houden met het type woning. Dit bepaalt of jij moet kiezen voor een douchegoot met lage of hoge inbouwdiepte. Door een stankafsluiter in het geheel te bouwen voorkom je dat onaangename luchtjes de kans krijgen om zich door de ruimte te verspreiden. Door de douchegoot regelmatig schoon te maken verminder je deze kans ook. Tot slot heb je ook de keuze uit douchegoten met of zonder onderuitloop.

Bestel jouw douchegoot in de webshop

Heb je een model gevonden dat geheel naar jouw smaak is? Bestel deze dan gemakkelijk en snel in de Saniweb webshop. Hier profiteer je altijd van lage prijzen en kies je bovendien zelf het moment van betaling: voor, tijdens of na de levering.