Zitbad

Heb jij een kleine badkamer waar geen normaal bad in past? Dan biedt een zitbad de oplossing! Een zitbad is namelijk een klein bad waarin je heel comfortabel zittend plaats kunt nemen. Dit type bad neemt vanwege het kleine formaat weinig ruimte in beslag en is daardoor uitermate geschikt voor kleine badkamers. Ook kan een zitbad erg fijn zijn voor mensen met een fysieke beperking die niet meer languit durven te liggen.

3 producten
3 producten

Verschillende soorten zitbaden

Over het algemeen kun je kiezen uit twee verschillende zitbaden. Zo zijn er zitbaden die er hetzelfde uitzien als een normaal bad, maar dan een stuk kleiner. Daarnaast zijn er ook baden verkrijgbaar met een apart zitgedeelte. Dit zitgedeelte is verhoogd ten opzichte van het voetgedeelte. Het lijkt dan net alsof je in een stoel zit. Heb je moeite met in- en uitstappen? Kies dan voor een zitbad met deur.

Bekijk de producten

Is een zitbad iets voor jou? Bekijk dan in onze webshop het gehele assortiment.

De voordelen op een rijtje

Een zitbad biedt verschillende voordelen. Deze hebben wij op een rijtje gezet:

  • Compact. Wanneer je een kleine badkamer hebt, zul je keuzes moeten maken. Een zitbad biedt uitkomst. Deze is namelijk veel kleiner dan een gewoon bad: je hoeft er immers niet meer languit in te kunnen liggen. Zo heb je toch de mogelijkheid om een heerlijk bad te nemen.
  • Goedkoop. Dit type bad is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een normaal bad. Ideaal wanneer je maar een klein budget tot je beschikking hebt.
  • Gemakkelijk en veilig. Sommige ouderen of mensen met een fysieke beperking durven niet in een bad te liggen omdat ze bang zijn dat ze niet meer overeind kunnen komen. Een bad waarin je alleen kunt zitten, is dan een stuk veiliger bij het opstaan. Helemaal wanneer ze kiezen voor een bad met een verhoogd zitgedeelte.