Advies over baden

Overweeg je een bad in je badkamer te installeren, dan zijn er verschillende formaten en mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Die keuze hangt af van een aantal criteria, zoals de beschikbare ruimte, welk materiaal je voorkeur heeft en of je ook wilt kunnen douchen in het bad. Lees hier meer over de mogelijkheden en waar je op moet letten voordat je tot aanschaf overgaat.

1. Kies een bad dat bij jou past

Ligbad

Inbouwbad

Wil je graag het bad integreren in je badkamer? Kies dan voor een inbouwbad, waarbij je het bad kunt betegelen met je vloer- of wandtegels. Ze zijn er in verschillende breedte- en lengtematen. Dus ook als je lang bent, is er een bad te vinden waarin je languit kunt liggen. Gebruik je het bad ook om in te douchen? Kijk dan eens naar een bad met een douchezone of installeer een badwand om te voorkomen dat de vloer nat wordt.

Alle inbouwdbaden
Ruimtebesparend bad

Ruimtebesparend bad

Heb jij een kleine badkamer maar wil je toch een bad? Kies dan voor een ruimtebesparend bad. Dit zijn baden met een afwijkende vorm. Het ene uiteinde is vaak smaller dan het andere uiteinde. Het idee hierachter is dat je bovenlichaam meer ruimte heeft dan je benen zodat je niet in hoeft te leveren op comfort. Zo houd je plaats over voor andere badkamermeubelen.

Alle half vrijstaande baden
Hoekbad

Hoekbad

Kun je een ligbad niet kwijt in je badkamer? Dan is een hoekbad een oplossing. Een hoekbad past perfect in een hoek en neemt daardoor minder ruimte in beslag zonder op comfort af te dingen. Bovendien zijn de hoekbaden er in veel verschillende formaten, zoals een triangelvorm. Hoekbaden zien er bovendien luxe uit en vaak kun je er met meerdere personen tegelijk in plaatsnemen

Alle hoekbaden
Vrijstaand bad

Vrijstaand bad

Wil je van je bad de ultieme blikvanger maken? Kies dan voor een vrijstaand bad. Hoewel vrijstaande baden van origine thuishoren in een romantische, landelijke omgeving, kan een modern vrijstaand bad in een strakke badkamer een opvallende verschijning zijn.

Alle vrijstaande baden
Zitbad

Zitbad

Heb je kleine kinderen of een badkamer waar een lig- of hoekbad geen optie is? Dan is een zitbad een mogelijkheid. Deze baden zijn maximaal 118 cm lang en 73 cm breed waardoor je er prima in kunt zitten. Ook voor oudere mensen is dit formaat een veilige keuze.

Alle zitbaden
Instapbad

Instapbad

Heb je om welke reden dan ook moeite om in bad te stappen? Dan is een instapbad de ideale oplossing. Dit bad beschikt over een lage instaprand en voorkomt daarmee vervelende ongelukken. Ideaal voor mensen die slechter te been zijn en toch willen baden.

Alle instapbaden

2. Welk formaat bad past bij je wensen en ruimte?

Badkuip
Natuurlijk speelt de grootte van de badkamer een grote rol wanneer je het formaat bad gaat uitzoeken. Het bad moet uiteraard goed passen in de badkamer. Daarnaast is het ook slim om na te denken over jouw wensen. Wil je jezelf bijvoorbeeld zo ver mogelijk onderdompelen in het warme water? Kies dan voor een diep bad. Voor lange personen is het daarnaast aan te raden om een langer bad te kiezen zodat je genoeg ruimte hebt om je benen uit te strekken. Wil je graag een vrijstaand bad maar heb je net niet genoeg ruimte? Kies dan voor een half vrijstaand bad.

3. Wat is het verschil in materiaal?

Baden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wil je graag dat het badwater zo lang mogelijk warm blijft? Kies dan voor acryl of Quaryl. Acryl of kunststof voelt glad aan en houdt het badwater lang warm. Vuil hecht zich niet snel aan het oppervlak waardoor het materiaal gemakkelijk te onderhouden is. Een Quaryl bad is gemaakt van kwartszand en acrylhars. Het materiaal is krasbestendig en behoudt zijn glans. Kalk en vuil krijgen geen kans zich vast te hechten. Ook dit materiaal houdt het badwater lang warm. Ben je een snelle badder en is het niet belangrijk dat het badwater langer warm blijft? Dan is plaatstaal een mogelijkheid. Dit materiaal kan tegen een stootje en is goedkoper in aanschaf. Of kies voor een Solid Surface bad. Een Solid Surface bad is gemaakt van een mix van polyester, acryl, hars en natuurlijke mineralen. Dit gepatenteerde materiaal is de perfecte bovenlaag voor een bad omdat het sterk, slijtvast, hygiënisch en mat is. Hieronder vatten we voor jou nog even de plus- en minpunten per materiaal samen.

Acryl

 • Glad
 • Poriënvrij
 • Voelt warm aan
 • Hygiënisch
 • Slipvast
 • Kleurvast
 • Natuurlijke glans

Quaryl

 • Duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Krasbestendig
 • Kleurecht
 • Voelt warm aan
 • Slipvast

Plaatstaal

 • Goedkoop
 • Stevig
 • Krasbestendig
 • Slijtvast
 • Zwaar
 • Kan roesten
 • Houd minder warmte vast
Baden met opties

4. Kies extra productopties

Baden kunnen voorzien zijn van extra opties die zo hun voordelen bieden:

 • Baden met antislip. Een bad met antislip is extra stroef waardoor je minder kans hebt om uit te glijden. Ideaal wanneer je kinderen hebt die beweeglijk zijn in bad.
 • Badpanelen. Sommige ligbaden kun je voorzien van een badpaneel. Een badpaneel is een snelle manier om je bad mooi af te werken. Je kunt ook het bad mooi afwerken door deze te betegelen. Het resultaat: een strakke, mooie uitstraling!

5. Overweeg ook een whirlpoolbad

Whirlpoolbad

Houd je van extra ontspanning als je in bad zit? Kies dan voor een whirlpoolbad met heerlijk, ontspannende bubbels. Er zijn allerlei ligbaden en hoekbaden verkrijgbaar in een whirlpoolversie. Kies bijvoorbeeld een extra groot bad waar je met meerdere mensen tegelijk kan plaatsnemen.

Alle whirlpoolbaden

6. Maak je bad compleet met een badkraan en afvoer

Badkraan

Een bad is niet compleet zonder een mooie badkraan en afvoer. Badkranen zijn er in alle soorten en maten. Van vrijstaande kranen tot opbouw en inbouw thermostaten: je kan alle kanten op. Bestel daarnaast ook een bijpassende afvoer wanneer deze niet wordt meegeleverd met het bad.

Alle badkranen Alle badafvoeren

Laat je adviseren

Heb je nog vragen of wil je graag meer weten over de verschillende soorten baden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!