Instapbad

Een instapbad biedt de oplossing voor ouderen of mensen met een fysieke beperking. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om in en uit een bad te stappen en daarom zijn er ook instapbaden verkrijgbaar. Deze hebben een verlaagde zijkant waardoor je niet je hele been over de badrand hoeft te tillen. Zo kunnen sommige ouderen of mensen met een fysieke beperking toch zelfstandig badderen of douchen, terwijl dat met een normale badrand niet zou lukken.
8 producten
8 producten

Zelfstandig badderen en douchen

In deze tijd blijven ouderen steeds langer thuis wonen en worden mensen met een fysieke beperking gestimuleerd om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Dit is alleen mogelijk wanneer ze hier hulpmiddelen voor krijgen. Een instapbad is hier een goed voorbeeld van. Met een instapbad kunnen sommige ouderen namelijk toch zelfstandig in bad stappen om zichzelf te wassen terwijl dit niet mogelijk was wanneer ze een bad hadden met een normale badrand. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke beperking. Zij kunnen zichzelf makkelijker in bad verplaatsen dankzij de verlaagde instap.

Een instapbad of instapdouchebad?

Instapbaden zijn verkrijgbaar als normaal bad en douchebad. In een bad kan, zoals je wellicht al wel verwacht, alleen gebadderd worden. Een douchebad biedt daarbovenop de mogelijkheid om te douchen. Je hoeft alleen een mooie douchekraan set bij je bad uit te zoeken. Daarnaast is het slim om ook een badwand voor je bad te kiezen. Hiermee voorkom je dat je na een douchebeurt je hele vloer moet dweilen. Wel zo praktisch!

Bekijk de producten

In ons assortiment kun je verschillende instapbaden bekijken. Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten zodat voor iedere badkamer het juiste instapbad gevonden kan worden. Zie je er tegenop om deze in je badkamer te monteren? Maak je geen zorgen en gebruik onze montage service. Binnen vijf werkdagen is je bestelling gemonteerd door onze deskundigen.