Vloerverwarming

Met vloerverwarming zijn koude voeten verleden tijd. Dit type verwarming verwarmt het huis en is in tegenstelling tot een radiator onzichtbaar. Je kunt vloerverwarming aanleggen in alle ruimtes van het huis mits de vloer daar geschikt voor is.

93 producten
93 producten

Meer comfort met vloerverwarming

Bij het woord vloerverwarming denken we al snel aan lekkere warme voeten. Een vloerverwarming werkt hetzelfde als een radiator, maar de warmte wordt verspreid onder de vloer. De vloer wordt langzaam warm en verspreidt de warme lucht door de ruimte. Omdat de warmte onder de gehele vloer wordt verspreid is de warmte van een vloerverwarming fijner en efficiënter dan een radiatorverwarming en voelt de warmte fijner aan bij een lagere temperatuur. Een vloerverwarming geeft niet alleen lekkere warme voeten, maar laat ook de stookkosten dalen.

Type vloeren

In principe kun je onder elke vloer vloerverwarming installeren, al brengen sommige typen vloeren beperkingen met zich mee. Wanneer je vloerverwarming aanlegt is het af te raden de vloer in de lak te zetten. Daarnaast is de maximale temperatuur van een vloerverwarming onder een vloer van hout of laminaat 28 graden Celsius in plaats van de normale 40 graden Celsius. Een vloerverwarming kan het beste worden gelegd onder tegels. Tegels laten warmte goed door en je zult bij dit type vloer de vloerverwarming dan ook het snelste opmerken.