Elektrische radiator

Een elektrische radiator heeft verschillende voordelen. Zo zijn elektrische radiatoren gemakkelijk te plaatsen, verwarmen ze de ruimte snel en is het eenvoudig om alleen specifieke ruimtes op te warmen. Saniweb heeft verschillende stijlvolle exemplaren die de badkamer een aangename temperatuur geven.

Tip: Advies over radiatoren

92 producten
92 producten

Het plaatsen van een elektrische radiator

Waar verschillende moderne badkamers over een handdoekradiator beschikken, hebben de meeste oudere huizen deze nog niet. Het plaatsen van zo'n radiator is alleen nog een hele klus. Vaak moeten er leidingen worden verlegd waardoor het lastig is om deze aanpassing te doen in een bestaande badkamer. Een elektrische radiator kan dan een uitkomst zijn. Deze is namelijk eenvoudig te plaatsen in bestaande ruimtes en hoeft niet te worden aangesloten op een ketel.

De voordelen van een elektrische radiator

Naast de eenvoudige plaatsing heeft een elektrische radiator nog meer voordelen. Waar veel mensen verwachten dat elektrische verwarming veel duurder is, hoeft dit niet altijd zo uit te pakken. Met elektrische radiatoren in huis is het mogelijk om alleen specifieke ruimtes te verwarmen wanneer je deze gebruikt. Dit kan zelfs kosten besparen omdat zo niet het hele huis opgewarmd wordt. Een ander voordeel is de snelle werking. Een elektrische verwarming brengt de ruimte sneller op temperatuur dan de traditionele radiator. Hierdoor hoef je niet de hele nacht door te stoken om 's ochtends een warme badkamer tot je beschikking te hebben. Je zet simpelweg de radiator aan wanneer je onder de douche stapt en je handdoek is warm zodra je klaar bent.