Voor elke ruimte de juiste wandtegel

Voor elke ruimte de juiste wandtegel

9 maart 2018

Saniweb heeft een breed aanbod van wandtegels. Wandtegels zijn zeer bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Of dit nu een woonruimte, badkamer of toilet betreft: je kunt alle kanten op. De keuze voor de juiste kleur, het fijnste materiaal en een passend formaat zijn dan ook erg belangrijk. Lees verder voor meer inspiratie!

decortegel grijs
wandtegel natuursteen

Verschillende soorten wandtegels

Het ruime aanbod van wandtegels kan de keuze lastig maken. Kleine tegels, grote tegels, mat, glanzend, van natuursteen, de opties lijken eindeloos. Met dit overzicht en een aantal tips helpen wij je graag verder:

Materiaal

De keuze van het materiaal van de wandtegels is afhankelijk van de specifieke eigenschappen van het materiaal. Er zijn verschillen in onderhoudsgemak, krasvastheid en vlekgevoeligheid. Als je kiest voor natuursteen is het belangrijk dat de tegels geïmpregneerd zijn. Hierdoor komt er geen vocht in de tegels. Voor het hoogste gebruiksgemak kies je voor keramische tegels. Keramiek is gemakkelijk schoon te maken en waterafstotend.

wandtegel marmer

Kleuren

Wandtegels zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. In veel ruimtes zien we een combinatie van wit en grijs. De collectie van Saniweb is uitvoerbaar in diverse kleuren, waaronder aardebruin, accenten in de kleuren blauw, geel, groen, wit, zwart en grijs. Kies voor één kleur of gebruik contrasterende kleuren om een speels effect te creëren. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter en lichter.

portugese tegel

Afmetingen

De afmetingen van de wandtegel dragen bij aan de optische grootte van de ruimte. Hoe groter de tegels, hoe ruimer de ruimte lijkt. Heb je trouwens al eens aan mozaïek gedacht? Patronen van kleine tegels geven meteen een heel andere dynamiek aan een wand.

De vorm

Voor een speels effect kun je werken met tegels die afwijken van de standaard rechthoekige vorm. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een muur mooi te bekleden met zeshoekige tegels, ook wel Hexagon tegels genoemd. Je muur wordt zo een echte blikvanger!

Bekijk alle wandtegels

Wandtegels voor jouw woonruimte, badkamer of toiletruimte vind je op Saniweb. Kies hieronder de categorie die je aanspreekt en filter op wandtegels aan de linkerzijde van de pagina. Hierdoor krijg je precies de wandtegels te zien die voldoen aan jouw persoonlijke voorkeur en eisen. Liever iets anders dan tegels? Bekijk dan eens onze badkamer wandpanelen

9 maart 2018 | Categorieën: Tegelinspiratie