De beste kleurcombinaties voor je badkamertegels

De beste kleurcombinaties voor je badkamertegels

Het kan soms erg lastig zijn om kleuren te combineren in een ruimte. Je hebt dan een aantal kleuren in gedachten, maar geen idee of het nu echt goed bij elkaar past. Is dit ook bij jou het geval en ben je op zoek naar wandtegels en vloertegels voor in je badkamer? Lees dan snel verder. Wij vertellen je hier graag welke kleuren tegels goed met elkaar te combineren zijn in de badkamer.

Kleurencombinaties voor de gewenste badkamerstijl

Hieronder worden een aantal kleurencombinaties genoemd per badkamerstijl. Welke stijl past het beste bij jou?

 • De moderne badkamer
  Zwart, grijs en wit zijn tijdloze en moderne kleuren in de badkamer. Kies in de moderne badkamer voor glanzende kleuren boven matte kleuren. Glanzende kleuren hebben een modernere uitstraling. Deze drie tijdloze kleuren kun je gemakkelijk met alle kleuren combineren. Zo geeft de combinatie met blauw een frisse uitstraling, groen zorgt voor een natuurlijk sfeer, roze en geel voor een zomers tintje.

+
Vloertegel Keraben Petit Granit 60x60cm Negro Gerectificeerd
+
Mozaïek tegel Terratinta Betonstil 31,6x31,6cm Hexa Rosy Blush

 • De industriële badkamer
  De industriële badkamer heeft veel stoere en robuuste elementen. Dit zien we ook terug in het kleurgebruik van de tegels. In de industriële badkamer wordt vaak gekozen voor donkere vloer en wandtegels, zoals donkergrijs of zwart. Deze donkere kleuren worden gecombineerd met veel hout in de ruimte. Hierdoor voeg je warmte toe aan de grauwe elementen. Kies daarnaast in de industriële badkamer voor matte kleuren boven glanzende kleuren. Is een industriële badkamer wat voor jou, maar wil je deze liever niet te donker? Kies er dan voor om de donkere tegels te combineren met een lichtgrijze of witte wand.

 • De landelijke badkamer
  In de landelijke badkamer worden alle aardetinten en zandkleuren met elkaar gecombineerd. Denk hierbij aan wit, grijs, bruin en beige. Let er op dat je nooit voor spierwit kiest. Dit geeft de badkamer een kille en steriele uitstraling, wat je juist niet wilt in een landelijke badkamer. Kies bijvoorbeeld voor witte tegels en tegels met een zachte pasteltint en combineer deze met houten elementen. Deze houten elementen creëren een knusse sfeer in de ruimte.

+
Vloertegel Keraben Nature 37x75cm Beige/Grijs Gerectificeerd

 • De design badkamer
  In de design badkamer wordt vaak gekozen voor de kleurencombinatie van zwart en goud. Wanneer je houdt van glamour en luxe, zal dit een mooie combinatie zijn. Kies in dit geval voor donkere tegels in combinatie met gouden accenten in de badkamer.

Combineer bewerkte tegels met een basic variant

Tegels met een print, zoals Portugese tegels, zien we steeds vaker terug in de badkamer. Kies er in dit geval voor om het te combineren met een basic tegel. Deze combinatie zorgt ervoor dat de ruimte niet te druk oogt en de tegels met print beter tot hun recht komen. Kies er bijvoorbeeld voor om slechts een wand te betegelen met de bedrukte tegel en de rest neutraal te houden. Ook zijn de bedrukte tegels op de vloer een echte aanrader. Combineer dit met een effen en neutrale kleur muur. Daarnaast zijn hexagon tegels helemaal trendy nu. De vorm van deze tegels is uniek en springt eruit. Kies jij voor hexagon tegels in kleur of met reliëf? Kies dan hier ook voor een neutrale tegenhanger voor een goede balans!

+
Portugese vloertegel Terratinta Betonepoque 20x20cm Clay Mud Amelie 01 Gerectificeerd
+
Portugese wandtegel Terratinta Stonemarble 15x15cm mix Gerectificeerd
+
Portugese wandtegel Terratinta Stonemarble 15x15cm mix Gerectificeerd

Bekijk de producten en laat je inspireren!

Bekijk hier alle tegels in het assortiment van Saniweb. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van een keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op