Keukenkraan

Een keukenkraan is een onmisbaar onderdeel van iedere keuken. Bij het uitzoeken van een keukenkraan komt best wat kijken. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je je nieuwe keukenkraan mooi vindt, dat deze makkelijk in gebruik is en deze beschikt over de gewenste functies. Je dient daarnaast ook rekening te houden met de afmetingen, de aansluiting en het soort uitloop. Het aanbod van Saniweb heeft het allemaal.

380 producten
380 producten

De keukenkraan: een sieraad voor de ruimte

De juiste keukenkraan kan een stijlvol detail zijn dat je keuken helemaal afmaakt. Bij de keuze voor een kraan zijn er verschillende opties, namelijk qua kleur, bediening van de kraan en functies. Zo kies je voor mooie draaiknoppen om een landelijke keuken compleet te maken, maar juist voor een strak model als je van een moderne look houdt. Naast de gewone keukenkranen zijn er ook kokend water kranen waar direct kokend water uit komt. Deze functie is bijvoorbeeld handig voor wie van een kopje thee houdt of de pasta 's avonds graag snel klaar heeft.

De afmetingen en aansluiting van je keukenkraan

Een keukenkraan moet goed aansluiten bij de rest van je keuken om samen een mooi geheel te vormen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de grootte van je kraan en de beschikbare ruimte. Een kleine kraan gaat op in de keuken, terwijl een grote kraan juist als een eyecatcher functioneert. Ook is het aan jou om het aantal kraangaten te bepalen. Dit is het aantal gaten dat nodig is om de kraan te plaatsen. Wanneer je alleen een nieuwe keukenkraan aanschaft, kan het handig zijn om rekening te houden met het aantal gaten dat momenteel in je keuken zit om de plaatsing zo eenvoudig mogelijk te maken.