Advies over keukenkranen

De keukenkraan is een klein maar belangrijk onderdeel van de keuken. Lees hier alles wat je moet weten bij het aanschaffen van jouw keukenkraan.

De keuze voor een keukenkraan

In de gehele keuken lijkt de keukenkraan slechts een detail. Toch is niets minder waar, want met de keukenkraan bepaal je deels de stijl van jouw keuken. Bovendien zijn er verschillende overwegingen die je dient te maken voordat je kiest voor jouw perfecte keukenkraan. Lees snel verder en bereid je goed voor op de keuze voor jouw nieuwe keukenkraan.

Bekijk alle keukenkranen

Praktische overwegingen

De keuze voor jouw perfecte keukenkraan begint bij een aantal praktische overwegingen. Deze zetten we hier voor je op een rijtje.

1. Met/zonder waste

De waste is de afvoerplug van de keukenkraan. Een keukenkraan met waste heeft een soort hendeltje aan de achterkant waarmee de afvoerplug opent of sluit. Een kraan zonder waste heeft een losse afvoerplug nodig.

Keukenkraan met waste
Keukenkraan zonder waste

2. Een- of tweegreeps?

Er bestaan kranen met draaiknoppen of hendels. Met een hendel regel je zowel de watersterkte als -temperatuur. De draaiknoppen zijn vaak apart voor koud en warm water. Een keukenkraan met een enkele of dubbele hendel is vaak wat makkelijker te bedienen dan draaiknoppen en wordt minder snel vies. Een hygiënische keuze voor de keuken dus.

3. Hoge of lage uitloop

Een kraan met een hoge uitloop heeft een stijlvol uiterlijk en is bovendien handig om grote emmers, vazen of een gieter onder te vullen. Een kraan met lage uitloop heeft ook zijn eigen charme, maar is minder handig tijdens het schoonmaken of vullen van grote potten of pannen.

Keukenkraan
Keukenkraan

4. Inbouw, opbouw of wandmontage?

Tot slot is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de montage van de kraan. Wandmontage is lastig te vervangen door een in- of opbouwkraan als je de keuken verder niet wilt verbouwen. Daarnaast kun je kiezen voor een montage op het werkblad of op de spoelbak met een opbouwkraan. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar en zorgt daardoor voor een strakke uitstraling. Houd bij deze keuze rekening met waar de leidingen zich bevinden in jouw keuken.

Grohe Essence keukenkraan

Het design

Naast de praktische overwegingen is het ook belangrijk om voor een design te kiezen dat bij jou en jouw keuken past. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden en pas je de kraan gemakkelijk aan op jouw keukenstijl. Sierlijke draaiknoppen passen goed bij een klassieke of landelijke keukenstijl. Op zoek naar een strak model voor jouw moderne keuken? Ook dat kan. Voor een moderne of designkeuken kies je voor een van de chique modellen. Ben je op zoek naar de nieuwste innovatie voor jouw keuken? Ga dan voor een kokendwaterkraan. Met deze geavanceerde keukenkraan heb je direct kokend water tot je beschikking en is een waterkoker overbodig.

Bekijk alle designs
Grohe Essence keukenkraan

De kleur

Wat betreft kleur is er tegenwoordig een ruime keuze. Een chromen- en zwarte keukenkraan doet het altijd goed en past bij iedere keukenstijl. Ben je op zoek naar een opvallend model? Overweeg dan eens een witte, zwarte of misschien zelfs gouden of bronzen uitvoering. Met deze gekleurde keukenkranen zorg je voor een echte eyecatcher in jouw keuken.

Alle gekleurde keukenkranen

Bekijk de keukenkranen in de Saniweb webshop

Ben jij op zoek naar een nieuwe keukenkraan? Bij Saniweb vind je een uitgebreid aanbod met verschillende modellen. Iedere stijl, kleur en vorm vind je in onze webshop. Bovendien bestel je jouw product gemakkelijk en snel in onze webshop en profiteer je hier van scherpe prijzen. Jouw bestelling worden zo snel mogelijk en op een door jou gekozen moment bij je thuisbezorgd, zodat je er zeker van bent dat je de producten zelf in ontvangst kunt nemen.