5 budgettips voor een goedkope badkamer

5 budgettips voor een goedkope badkamer

Wil je een mooie badkamer, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dat is geen probleem, want er zijn steeds meer mogelijkheden om voor weinig geld je badkamer een luxe uitstraling te geven. Hier lees je de beste tips voor een goedkope badkamer met een mooie uitstraling!

Tip 1. Stel vooraf een budget op

Stel vooraf een lijstje op met noodzakelijke elementen voor in je badkamer. Bijvoorbeeld een nieuwe wastafel, douchewand, hangtoilet, etc. Stel daarna een concreet budget op per onderdeel. Hierdoor zie je precies of je binnen je budget blijft of dat de verbouwing uit de hand begint te lopen.

Tip 2. Maak slimme keuzes

Ook qua sanitair kun je slimme keuzes maken. Zo is een inloopdouche over het algemeen goedkoper dan een douchecabine omdat je dan maar één douchewand hebt. Een douchebak is vaak goedkoper dan een douchevloer omdat dit veel scheelt qua montage kosten. Daarnaast bespaar je ook geld wanneer je kiest voor een complete toiletset i.p.v. dat je alle onderdelen los aanschaft. Ditzelfde geldt voor een compleet badkamermeubel.

Tip 3. Vergelijk de prijzen van het sanitair

Niet alle luxe badkamerproducten zijn per definitie duur. Zo zijn er namelijk ook veel merken die het ontwerpen, fabriceren en controleren in eigen hand houden. Hierdoor kunnen de producten tegen een lagere prijs worden gemaakt en ben je toch verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Daarom is het belangrijk om prijzen met elkaar te vergelijken voordat je iets aanschaft. Zo voorkom je dat je te veel betaalt.

Tip 4. Zoek een aantrekkelijke aanbieding wat betreft tegels

Tegels kunnen erg duur zijn, maar er zijn een aantal goedkope oplossingen. Kijk bijvoorbeeld rond naar tegel aanbiedingen. Zo krijg je bij Saniweb bulkkorting wat al gauw veel geld kan schelen (vraag een tegelofferte aan). Ook is het een optie om enkel de wanden die direct in contact komen met water te betegelen en de rest te schilderen.

Tip 5. Geef de badkamer een finishing touch met goedkope producten

Er zijn veel finishing touches die een groot verschil kunnen maken qua uitstraling van jouw badkamer. En deze producten hoeven helemaal niet duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen langs het bad of een grote plant in een mooie pot.

Bekijk de producten van Saniweb

Ben je op zoek naar goedkope producten voor in de badkamer? Bekijk en vergelijk de producten in de webshop van Saniweb. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de producten? De online adviseurs van Saniweb staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van een keuze.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op