5 tips om je badkamer efficiƫnt in te delen

5 tips om je badkamer efficiƫnt in te delen

2 juli 2018

Ben je van plan je badkamer te veranderen of misschien wel te vernieuwen? Dan is dit het moment om over de beste en meest efficiƫnte indeling na te denken. Met een efficiƫnte indeling zorg je ervoor dat je de ruimte zo goed mogelijk indeelt voor bijvoorbeeld een ruime douche, misschien zelfs een bad als je dat wenst, een fijne wastafel en voldoende opbergruimte. Een plek voor het hele gezin die ruimtelijk is en oogt. Bij Saniweb geven we je graag advies. Hier vijf tips voor een praktische indeling:

1. Teken je badkamer in onze 3D badkamer ontwerptool

Iedere ruimte is weer anders en daarom raden wij je aan om je badkamer te tekenen in onze handige 3D badkamer ontwerptool. Hier kun je spelen met alle badkameropstellingen om te bekijken wat er voor jouw nieuwe badkamer allemaal mogelijk is.

2. Opgeruimd staat netjes

Met badkamermeubels waar je al je badkamerspullen in opbergt, zorg je voor een opgeruimde badkamer. Ladeverdelers zijn dan geen overbodige luxe. Met ladeverdelers orden je heel gemakkelijk al je toiletspullen en houdt je de ruimte opgeruimd. Daarnaast kun je extra opbergruimte creƫren door wat plankjes in je badkamer op te hangen.

ladeverdeler

3. Laat je ruimte groter ogen

Een optisch groter ogende badkamer geeft rust. Dit effect kun je creƫren door te kiezen voor grote tegels, het liefst in een lichte kleur. Wil je genieten van een maximaal optische ruimte? Kies dan voor glanzende tegels. Door de weerkaatsing van het licht lijkt de ruimte groter. Daarnaast kun je ook nog spelen met langwerpige tegels. Als je bijvoorbeeld een ondiepe badkamer hebt, leg ze dan in de lengte en andersom bij een langwerpige badkamer.

4. Een douche of een bad?

Heb je een ruimte waar net niet genoeg plek is voor een bad of een vierhoekige douche? Geen probleem. Tegenwoordig zijn er ruimtebesparende baden te koop die smal uitlopen zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Voor de douche zijn er oplossingen met vijfhoekige, schuine douche- of douchevloeren en driedelige glazen wanden waardoor je de douche prima in een hoek kunt installeren. Daarnaast kun je ook altijd voor een douchebad kiezen wanneer je niet genoeg ruimte hebt voor zowel een douche als een bad.

douchewand

5. Benut de ruimte optimaal

Heb jij een schuine zijde in je badkamer? Dit lijkt misschien lastig, maar biedt meer mogelijkheden dan je zelf denkt. Plaats hier bijvoorbeeld een lage kast, een bad of een toilet. Het meubel en de douche kunnen dan geplaatst worden bij de hoge delen van de badkamer.

Hulp nodig voor een efficiƫnte inrichting van je badkamer?

Kom je er niet helemaal uit om je badkamer zo praktisch en efficiƫnt mogelijk in te delen? Neem dan gerust contact met ons op (0416 - 675 462). Onze adviseurs beantwoorden graag al je vragen en helpen je verder.

2 juli 2018 | Categorieƫn: Badkamer, Tips en ideeƫn