Verschillende soorten tegels

Ben je op zoek naar tegels voor de badkamer of het toilet? Dan ben je bij Saniweb aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat namelijk uit meer dan 4000 tegels waardoor je altijd het type tegel kan vinden waarnaar je op zoek bent. Vrijwel alle tegels zijn van het zeer onderhoudsvriendelijke materiaal keramiek. Keramiek is erg gemakkelijk schoon te maken, duurzaam, kleur- en slijtvast. Bovendien zijn keramische tegels geschikt voor vloerverwarming. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende designs: van natuursteen en beton tot houtlook en graniet. Om je alvast op weg te helpen bij je zoektocht, zetten wij de verschillende soorten tegels op een rijtje:

Vloertegel

Vloertegel

Vloertegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om op de vloer geplaatst te worden. Vaak kunnen ze ook als wandtegels worden gebruikt. Vloertegels zijn er in verschillende maten, afwerkingen en uitvoeringen.

Douche afvoer

Wandtegel

Wandtegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om op de wand geplaatst te worden. Deze kunnen niet als vloertegel gebruikt worden. Wandtegels zijn er in verschillende maten, afwerkingen en uitvoeringen.

Muretto

Muretto

Een muretto is een strip die (verspringend) op een matje is gelijmd. De meeste muretto’s kunnen voor zowel de wand als vloer gebruikt worden. Muretto’s zijn er in verschillende maten, afwerkingen en uitvoeringen.

Tegelstroken

Stroken

Stroken zijn langwerpige tegels die los te plaatsen zijn. Deze zijn, in tegenstelling tot muretto’s, niet op een matje gelijmd. De meeste stroken kunnen voor zowel de vloer, wand en als plint gebruikt worden. Daarnaast kan een strook op verschillende manieren geplaatst worden, bijvoorbeeld strak of in wildverband.

Mozaïek

Mozaïek

Een mozaïek is een hele mooie en originele manier om de wand te betegelen. Een mozaïek is opgebouwd uit verschillende kleine tegeltjes in allerlei kleuren en vormen. Meestal zijn deze op een matje geplaatst zodat je niet ieder steentje op de muur hoeft te plaatsen.

Decortegel

Decortegel

Decor tegels zijn echte eyecatchers. Vaak zijn deze type tegels voorzien van een mooie print dat direct de aandacht trekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Portugese tegels of Hollandse tegels. Daarnaast vind je in ons assortiment ook metrotegels, Friese witjes en Spaanse tegels.

Plint

Plint

Een plint dient als afwerking van je badkamer of toilet.

Listello

Listello

Een listello is een sierrand die tussen de tegels of als afwerking van de tegels gebruikt wordt. Hiermee kun je een persoonlijke touch aan je badkamer toevoegen. Een listello heeft vaak een iets andere vorm, structuur of kleur dan de gehandhaafde tegel en wordt voornamelijk op de wand gebruikt.

Jolly

Jolly

Een jolly dient als hoekafwerking. Dit is een alternatief voor de bekende hoekstrippen van aluminium. Een jolly heeft een luxe uitstraling.