Tegeltrends 2022

Tegeltrends 2022

2 februari 2022

In deze blog zoomen we in op de laatste tegeltrends. 2022 staat voornamelijk in het teken van comfort, sfeer en het creëren van een unieke uitstraling. Deze behoefte is ook terug te zien in de nieuwste tegeltrends van 2022. Is jouw badkamer of toiletruimte wel toe aan een make-over of gewoon aan een nieuwe, sfeervolle look? Wij vertellen je graag meer over de tegeltrends van 2022. Lees verder en ontdek onze aanraders!

Italiaanse terrazzo tegels

Tegels die we dit jaar vast en zeker terug gaan zien zijn de Italiaanse terrazzo tegels Een unieke, mediterrane tegel die in elk interieur goed tot zijn recht komt. De tegels bestaan uit een basis van cement bindmiddel met daarin verschillende kleurpigmenten en marmerkorrels gedrukt. Vervolgens worden de tegels gepolijst en zijn ze klaar om te shinen in je badkamer. Deze tegels zullen wij in 2022 voornamelijk op de vloer terugvinden. De tegels vormen een opvallende, sfeervolle basis voor in de badkamer.

Terrazzo tegels

Houtlook in de badkamer

Natuurlijke sferen zijn in het nieuwe jaar niet meer weg te denken uit ons interieur. Breng een warm en luxe gevoel in de badkamer doormiddel van houtlook. Let op: Het materiaal wat gebruik wordt in de badkamers moet wel vochtbestendig zijn. Zo kan er gekozen worden voor tegels met een houtlook op de wand of op de vloer. Ook bestaan er hout(look) verticale stroken, ook wel bekend onder de naam Akupanel, deze zorgen voor een verrassend en trendy effect. Plaats de houtlook verticale stroken achter een vrijstaand bad of douche en creëer een echte wellness uitstraling. Gegarandeerd bad- en douche plezier!

Ceppo di Gré

Een andere tegel die momenteel niet meer weg te denken is uit ons assortiment is de Fioranese Frammenta. Deze tegel is typisch iets uit de Milanese architectuur en werd voorheen voornamelijk gebruikt in kelders van Milanese gebouwen. Deze soort grijze natuursteen uit Italië wordt ook wel Ceppo di Gré genoemd. De tegels zijn er in verschillende maten en kleuren. Ook zijn er bijpassende plinten bij de tegels verkrijgbaar zodat de tegels één geheel kunnen vormen.

Ceppo di Gré
Tegel Fioranese Frammenta 60x60 cm Zijdeglans Grigio Chiaro
Tegels Frammenta antraciet
Tegel Fioranese Frammenta 60x60 cm Naturale Antracite

Tegels, stucwerk of allebei?

Een stijlvolle tegeltrend van 2022 is de prachtige combinatie van tegel- en stucwerk, waarbij je langwerpige tegels verticaal naast elkaar plaatst. Deze tegels kunnen op verschillende manieren worden gemetseld. Zo kunnen alle tegels gelijk aan elkaar lopen of kan er gekozen worden voor een halfsteensverband. Hierbij verspringt een rij iedere keer met een halve steen.

Deze tegels worden gebruikt om een (gedeelte) van de wand te accentueren, maar ook om de badkamer een kleuraccent en karakter te geven. Door de bovenste helft te stucen, creëer je een rustgevende maar luxe uitstraling. Deze trend is ideaal voor de twijfelaars onder ons!

Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Posh Blue 0,6 M2
Roze toilet
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Berry Darquiri 0,6 M2
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Geborsteld Zwart
badkamertegels""

Mediterrane invloeden

Breng ook dit jaar weer de mediterrane sfeer in huis! Waar het ontdekken van andere landen ons dit jaar wat moeilijker werd gemaakt door corona, hoef je niet meer af te reizen naar Spanje of Portugal. Tegels met printjes zijn de perfecte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan Spaanse vloer- en wandtegels, waarmee je de badkamer kunt voorzien van een unieke sfeer. Maar ook de kleurrijke Portugese tegels zijn een creatieve invulling voor het creëren van de perfecte mediterrane sfeer.

Portugeese tegels 1
portugesebadkamertegels""

Chique en stijlvolle marmer(look) tegels

De trend die we uit 2021 meenemen is de marmertrend. Niets straalt meer luxe en klasse uit dan marmer. In de badkamer komt daarom marmer vaak voor. Zowel op de vloer, op de wanden of in de accessoires. Aan marmer hangt een prijskaartje, gelukkig is er ook een goedkoper alternatief: marmerlook tegels. Hiermee creëer je dezelfde uitstraling. Marmer(look) is beschikbaar in alle wenselijke kleuren zoals zwart of wit, maar ook in het bruin of blauw. Zo kun je de tegels afstemmen op jouw eigen woonwens.

Hotel chique - vrijstaand bad
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Gestructureerd Zwart
Saqu Line vrijstaand bad 2-persoons 180x80cm glans wit acryl incl. afvoer met overloop wit
Marmerlook vloertegel Imola Genus 60x60cm bianco Gerectificeerd

Creatief met geometerische vormen

De laatste trend die we enorm veel terugzien in de badkamers is het spelen met geometrie. Neem een voorbeeld aan het creatief gebruik maken van langwerpige tegels. Zo kunnen we een enkel of dubbel visgraatmotief in de badkamer tegelen.Of kan de hongaarse punt als patroon worden gebruikt. Maar ook Hexagon tegels worden op alle manieren gebruikt. Deze 6 hoekige tegels zijn er in alle kleuren en maten. De tegels staan bekend om hun speelse karakter door hun honingraatpatroon.

Weet jij al welke trend je in 2022 gaat toepassen?

Dankzij de verschillende kleuren en afmetingen vind je altijd een tegel die past bij de ruimte en jouw wensen. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Onze adviseurs helpen je graag! Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een scherpe prijs en bezorgen we het product gratis bij jou thuis (bij bestellingen boven €50,-) op een moment dat het jou uitkomt.

2 februari 2022 | Categorieën: Tegelinspiratie, Badkamer

Bijpassende producten

Wandtegel L'Antic Colonial Nazari 11,5x11,5 cm marrakech 0,4 M2
Spaanse wandtegel L'Antic Nazari 11,5x11,5cm Marrakech
prijs 90,00 per m2
check-circle Snel leverbaar
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15 cm cherry pie 0,46M2
Wandtegel Terratinta Hexa 17,3x15cm cherry pie
star star star star star star star star star star 21 reviews
Adviesprijs 102,17
prijs 100,00 per m2
clock Leverbaar
Vloertegel Villeroy & Boch Aberdeen 29,7x29,7cm Opal grey Gerectificeerd
Adviesprijs 65,66
prijs 63,79 per m2
clock Leverbaar
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Summer Vibes 0,6 M2
star star star star star star star star star star 7 reviews
prijs 100,00 per m2
check-circle Op voorraad