Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels en worden ook wel honinggraattegels genoemd. Je creëert een speels en levendig effect in iedere ruimte door het toevoegen van hexagon tegels. Er zijn verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar waar je alle kanten mee op kunt om het gewenste effect te creëren. Wil jij graag hexagon tegels toevoegen aan jouw interieur? Wij geven je advies!

1. Welke typen zijn er?

Er zijn twee type hexagon: losse zeshoekige tegeltjes of meerdere zeshoekige tegeltjes op een tegelmat. De tegelmat is makkelijk in gebruik en een stuk sneller gelegd dan losse tegeltjes. Daar staat tegenover dat je met losse tegels zelf creatief kunt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld effen hexagon tegels afwisselen met decortegels en een mooi patroon creëren. Ook in het formaat tegel is er een scala aan mogelijkheden. Kleine tegeltjes ogen samen vaak drukker, doordat er veel voegen zichtbaar zijn. Dit geldt niet wanneer je kiest voor dezelfde kleur voeg als de tegel.

Losse hexagon tegels

Losse hexagon tegels

Hexagon tegels op een matje

Hexagon tegels op een matje

Hexagon badkamertegels

2. Hoe kun je ze plaatsen?

De hexagon tegel heeft al een bijzonder design door de vorm en trekt daardoor direct de aandacht. Door te kiezen voor effen tegeltjes kun je toch een rustige uitstraling creëren. Kies je bijvoorbeeld voor witte hexagon tegels met witte voegen, dan is het effect subtiel. Een donkere voeg laat de tegels wat meer aanwezig zijn. Door te kiezen voor gekleurde tegeltjes of tegeltjes met een opvallende print ga je nog een stapje verder. Deze kun je ook afwisselen met effen tegels om het geheel weer wat meer in balans te brengen. Met hexagon tegels kun je dus vrijwel alle kanten uit.

Hexagon badkamertegels

3. Voor welke ruimtes zijn ze bedoeld?

Hexagon tegels zijn geschikt voor alle ruimtes, of dat nu de badkamer, woonkamer, keuken of de toiletruimte is. In de badkamer wordt vaak gekozen voor lichtere tinten en effen tegels, zoals wit, lichtgrijs, beige of een natuursteen look. Dit bewaart de rust, zodat je na een lange dag goed kunt ontspannen in de badkamer. Een afwisseling met een turquoise effen tegel of een decortegel kan zorgen voor iets meer speelsheid. In de keuken of woonruimte kun je hexagon tegels op allerlei manieren toepassen. De tegels op de achterwand bij het aanrecht zorgen voor een subtiele, leuke twist in je keuken. Ook kun je ervoor kiezen de gehele woonkamervloer te leggen met hexagon tegels. Wissel verschillende kleuren of neutrale tegels met decortegels af en leg een patroon dat jij mooi vindt.

Hexagon badkamertegels

4. Wij helpen je graag!

Vind je het lastig om de juiste hexagon tegel(s) te kiezen voor jouw badkamer, keuken of woonruimte? Of wil je graag weten hoe je deze het beste kan leggen voor het gewenste effect? Neem dan gerust telefonisch contact op met onze specialisten via 0416 - 791 005. Zij helpen je graag, geheel vrijblijvend!