Alles over decortegels

1. Verschillende soorten decortegels

In het assortiment van Saniweb zijn verschillende soorten decortegels verkrijgbaar. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Spaanse tegels

Spaanse tegels

Spaanse tegels zijn vierkant en zien er ‘onafgemaakt’ uit. Door de neutrale kleuren kunnen deze tegels goed gecombineerd worden met andere tegels. Daarnaast hebben ze geen print, zoals Portugese tegels wel hebben. Houd je van een ruwe structuur? Ook dan kun je het beste kiezen voor Spaanse decortegels. Spaanse tegels zijn vergelijkbaar met Marrokaanse tegels of zelliges en uitermate geschikt als keukenachterwand of douchewand.

Alle Spaanse tegels
Portugese tegels

Portugese tegels

Wil je graag een mooie decortegelvloer? Kies dan voor Portugese tegels. Deze tegels hebben een authentieke uitstraling en print. Hierdoor krijgt de ruimte direct een Portugese uitstraling. Vaak zie je deze tegels in de hal liggen bij oudere woningen, maar je ziet ze ook steeds vaker terugkomen bij nieuwbouwwoningen. Daarnaast staan deze tegels ook mooi op een wand of strook op de wand in iedere ruimte.

Alle Portugese tegels
Hollandse tegels

Hollandse tegels

Liever op zoek naar een echte Hollandse invloed? Kies dan voor decortegels met een Oud-Hollandse print. Deze zijn erg leuk om op de muur te plaatsen in bijvoorbeeld een landelijke keuken, gecombineerd met een lichte of juist donkere tegel waardoor de decortegels extra opvallen. Hierdoor creëer je een echte oer-Hollandse keuken: bourgondisch met echte Hollandse tegeltjes.

Alle Hollandse tegels
Metrotegels

Metrotegels

Houd jij van tegels die op en top retro zijn? Kies dan voor metrotegels. Perfect voor in sanitaire ruimtes, maar ook mooi voor in de keuken. Door de metro look, reliëf en glanzende uitstraling past deze tegel in veel verschillende interieurs. Ook stralen deze tegels meer rust uit in vergelijking met andere tegels door de neutrale kleur en synchrone vormgeving.

Alle metrotegels

2. In welke ruimtes passen de decortegels?

Decortegels in de woonkamer

Decortegels kunnen vrijwel altijd in iedere ruimte. Of dit nu een woonruimte, keuken of badkamer betreft. Ook in de horeca zijn decortegels erg populair. En dat is niet voor niets, de betreffende ruimte ziet er meteen sfeervol en authentiek uit. Wil je de tegel in de badkamer plaatsen? Let dan wel op of dat deze goed tegen water bestand is. Sommige decor tegels hebben namelijk een glazuurlaag die kan breken wanneer deze in contact met water komt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

3. Mix & Match: combineer er op los!

Decortegels zijn enorm veelzijdig en daarom zijn er erg veel combinaties mogelijk. Vooral de Spaanse en Portugese tegels kunnen met allerlei type tegels gecombineerd worden. Wij zetten voor jou wat mogelijkheden op een rijtje!

Spaanse tegels

Spaanse tegels

Geef jij de voorkeur aan een rustige uitstraling? Combineer dan Spaanse tegels van één kleurtint met elkaar. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om verschillende kleuren Spaanse tegels met elkaar te combineren. Hierdoor oogt de ruimte direct een stuk vrolijker. Uiteraard kun je ook voor een tussenweg kiezen. Je kan zelf bepalen welke kleur de overhand krijgt.

Alle spaanse tegels
Portugese tegels

Portugese tegels

Portugese tegels kunnen erg goed met verschillende tegels gecombineerd worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de hele vloer vol te leggen met Portugese tegels. Vind je dit te druk ogen maar wil je toch een speelse touch aan de ruimte toevoegen? Combineer dan de tegels met authentieke print met een effen, neutrale kleur. Dit oogt een stuk rustiger maar vrolijkt toch de ruimte op.

Alle Portugese tegels

Tip! Wil je niet direct de hele vloer of wand betegelen met decortegels? Plaats dan een baan met decortegels zodat de ruimte er speelser uitziet.

4. Onderhoud tegels

Let op dat je tijdens het schoonmaken geen agressieve schoonmaakproducten gebruikt. Hierdoor kan in het ergste geval de print van de tegels beschadigen of stukjes van de tegeltjes afbreken. Bij een aantal tegels in ons assortiment hebben wij een onderhoudsadvies toegevoegd. Is dit bij de door jou bestelde tegel niet het geval en wil je weten hoe je deze het beste schoon kan maken? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat zij je passend advies kunnen geven.

Tegel- en vloerreiniging en onderhoud

Wil je meer weten?

Ben je na het lezen van deze pagina nieuwsgierig geworden naar de decortegels en heb je al een idee welke je wilt kiezen? Bestel deze dan veilig en gemakkelijk op onze webshop. Kun je de juiste tegel niet vinden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Geef hierin aan wat je wensen zijn en wij gaan meteen voor je op zoek! Bij Saniweb profiteer je bovendien van bulkkortingen wanneer je meer dan 45 m² nodig hebt.

Tegelofferte aanvragen