Advies over mozaïektegels

Mozaïektegels geven je badkamer of toilet een unieke uitstraling. Wees creatief in je badkamer met de verschillende kleuren, vormen en formaten van mozaïektegels. Of combineer ze met andere wand- of vloertegels voor een mooi accent. Mozaïektegels zijn niet alleen decoratief, maar door de vele (stroeve) voegen zijn ze ook praktisch en voorkomen ze uitglijden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We helpen je graag!

1. Wat zijn mozaïektegels?

Mozaïektegels zijn kleine, meestal vierkante tegeltjes verkrijgbaar in verschillende materialen zoals glas, natuursteen, keramiek en kiezel. Ze worden het meest gebruikt in het toilet, de badkamer en de keuken. De tegeltjes zijn los te koop, maar ook als matje om ze gemakkelijk en snel aan te brengen.

Alle mozaïek tegels

2. Waar pas je mozaïektegels het beste toe?

Mozaïektegels

De tegeltjes zijn geschikt voor de wand en de vloer. Als wandtegel zijn er legio mogelijkheden om kleur, afwisseling en creativiteit in je badkamer of toilet aan te brengen. Mozaïektegels zijn ook geschikt als vloertegel. Ze worden vooral in de douche geadviseerd, omdat de vele stroeve voegen uitglijden voorkomen. Heb je mooie mozaïek tegels bij Saniweb gezien en wil je weten of je ze voor de vloer en/of wand kan gebruiken? Bekijk dan de specificaties van de betreffende tegel.

Alle mozaïek tegels

3. Kies uit de verschillende soorten mozaïektegels

Traditioneel zijn mozaïektegels klein met een vierkante vorm. Ze zijn verkrijgbaar in felle kleuren, pasteltinten en in zowel mat als glanzend materiaal om eindeloos mee te combineren in je badkamer of toilet. Naast de traditionele kleine vierkantjes zien we steeds meer soorten tegels. Bijvoorbeeld streepvormige mozaïektegeltjes waardoor de ruimte groter oogt. Of prachtige mix tegeltjes met diepe, felle kleuren voor een vrolijke noot. Deze zijn ook prachtig te combineren met effen wandtegels. Wil je graag een warm en natuurlijk effect? Denk dan eens aan ronde, steenvormige tegeltjes, zoals pebbles en kiezels. Wij hebben hieronder een aantal 'looks' voor je op een rijtje gezet.

4. Hoe plaats je mozaïektegels?

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn gemakkelijk zelf te plaatsen en kunnen zelfs over bestaande tegels heen getegeld worden. Als je de tegeltjes als matje aankoopt, breng je ze eenvoudig en snel aan. Je hebt een grote kniptang of slijptol nodig om ze op maat te maken en een waterpas om ze recht te kunnen plaatsen. Met speciale tegellijm die ook meteen als voegmiddel dient, breng je de tegelmatjes efficiënt en gemakkelijk aan. Alleen nog de restjes voegmiddel met een spons weghalen en je wand is betegeld.

Alle lijm en voeg

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je graag meer weten over mozaïektegels? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze tegelspecialist helpt je graag verder met je keuze. Je kunt ook een offerte aanvragen. Geef hierin aan wat je wensen zijn en wij gaan meteen voor je op zoek naar de juiste tegel.

Vraag tegelofferte aan