Advies over mozaïektegels

Mozaïektegels geven je badkamer of toilet een unieke uitstraling. Wees creatief in je badkamer met de verschillende kleuren, vormen en formaten van mozaïektegels. Of combineer ze met andere wand- of vloertegels voor een mooi accent. Mozaïektegels zijn niet alleen decoratief, maar door de vele (stroeve) voegen zijn ze ook praktisch en voorkomen ze uitglijden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We helpen je graag!

2. Waar pas je mozaïektegels het beste toe?

Badkamermeubel voor het hele gezin

Traditioneel zijn mozaïektegels klein met een vierkante vorm. Ze zijn verkrijgbaar in felle kleuren, pasteltinten en in zowel mat als glanzend materiaal om eindeloos mee te combineren in je badkamer of toilet. Naast de traditionele kleine vierkantjes zien we steeds meer soorten tegels. Bijvoorbeeld streepvormige mozaïektegeltjes waardoor de ruimte groter oogt. Of prachtige mix tegeltjes met diepe, felle kleuren voor een vrolijke noot. Deze zijn ook prachtig te combineren met effen wandtegels. Wil je graag een warm en natuurlijk effect? Denk dan eens aan ronde, steenvormige tegeltjes, zoals pebbles en kiezels. Wij hebben hieronder een aantal 'looks' voor je op een rijtje gezet.

3. Kies uit de verschillende soorten mozaïektegels

De badmeubelsets zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je badkamerinterieur, maak je hiertussen een juiste keuze. Om je een idee te geven van de verschillende mogelijkheden, hebben wij de vier meest voorkomende kleuren op een rijtje gezet:

Tip! Wil je een accent aanbrengen? Bekleed dan een muur met fel gekleurde tegeltjes of tegels met een motief voor een mooi accent!Mozaïektegels

4. Hoe plaats je mozaïektegels?

Mozaïektegels zijn gemakkelijk zelf te plaatsen en kunnen zelfs over bestaande tegels heen getegeld worden. Als je de tegeltjes als matje aankoopt, breng je ze eenvoudig en snel aan. Je hebt een grote kniptang of slijptol nodig om ze op maat te maken en een waterpas om ze recht te kunnen plaatsen. Met speciale tegellijm die ook meteen als voegmiddel dient, breng je de tegelmatjes efficiënt en gemakkelijk aan. Alleen nog de restjes voegmiddel met een spons weghalen en je wand is betegeld.

Alle lijm en voeg

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je graag meer weten over mozaïektegels? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze tegelspecialist helpt je graag verder met je keuze. Je kunt ook een offerte aanvragen. Geef hierin aan wat je wensen zijn en wij gaan meteen voor je op zoek naar de juiste tegel.

Vraag tegelofferte aan