Keramische tegels

Keramische tegels

Keramische tegels zijn nog relatief nieuw in vergelijking met andere soorten tegels. De afgelopen tijd is de populariteit van keramische tegels sterk gestegen. Overweeg jij keramische tegels voor jouw badkamer of toilet? Lees dan hier meer over de voordelen van deze tegels.

Wat zijn de voordelen?

Ben jij op zoek naar bestendige en duurzame tegels voor jouw badkamer of toilet? Dan zijn keramische tegels een goede optie! De tegels van dit materiaal zijn namelijk gemaakt van puur natuurlijke materialen, zoals mineralen, kaolien en klei. Dit zorgt er niet alleen voor dat de tegels jarenlang hun kleur behouden, maar de extreme hardheid zorgt er ook voor dat de tegels kras- en slijtvast zijn. Daarnaast zijn keramische tegels zeer gemakkelijk in het onderhoud en bovendien ook zeer hygiënisch. Zowel geglazuurde als ongeglazuurde keramische tegels hebben een zeer dicht oppervlak, waardoor bacteriën en andere micro-organismen bij normaal onderhoud geen kans op overleven hebben.

Mooi uiterlijk

Je wilt natuurlijk niet alleen om praktische redenen voor keramische tegel kiezen. Keramische tegels staan bekend om hun natuurlijke uitstraling, wat voor een prachtige sfeer zorgt in iedere ruimte. Daarnaast zijn keramische tegels er in allerlei designs, zoals houtlook, ook wel keramisch parket genoemd.

Wat is het verschil met natuursteen?

Keramiek wordt door de mens geproduceerd en bestaat uit meerdere, dunne lagen keramisch materiaal. Klei, zand en andere substanties zijn voorbeelden van deze materialen. Hierdoor is de uniekheid van keramische tegels niet te vergelijken met natuursteen tegels, hoewel er steeds meer modellen op de markt komen die een zeer gelijke uitstraling hebben. Daar staat tegenover dat ze kras- en slijtvast zijn, waardoor keramische tegels zeer duurzaam zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens onze betonlook tegels. Deze bieden de voordelen van keramiek, maar hebben het prachtige uiterlijk van beton.

Wil je meer weten?

Ben geïnteresseerd geraakt in keramische tegels en wil je graag meer weten? Bekijk dan ons assortiment in de webshop. Vrijwel alle tegels zijn van het materiaal keramiek. Kies hieronder de juiste categorie en gebruik de filters zodat je snel de keramische tegel vindt waarnaar je op zoek bent!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op