Metrotegels

Metrotegels herken je meteen. De langwerpige tegels met afgeschuinde kanten waar ooit de Parijse metrostations als eerste mee bekleed werden, kennen we als de typische metrotegels. De vorm zou het licht in de donkere, ondergrondse ruimtes beter weerkaatsen. Oorspronkelijk waren ze alleen in de basiskleuren wit, zwart of crème verkrijgbaar en in glans. Maar inmiddels zijn metrotegels er in vele andere kleuren en structuren en zijn ze niet meer weg te denken uit ons interieur.

50 producten
Pagina
50 producten
Pagina

Metrotegel als wandtegel

Metrotegels zijn specifiek bedoeld om de wand mee te betegelen. De afgeschuinde vorm van de tegels geeft de muur een speels effect. Oorspronkelijk werden metrotegels in glansvorm gemaakt, wat je badkamer, toilet of keuken een mooie en frisse uitstraling geeft. Maar voor de liefhebbers zijn er nu ook matte tegels en meer kleuren verkrijgbaar. Ook is de maatvoering niet meer beperkt tot de originele 7,5 x 15 cm.

Verschillende manier van betegelen

Het leuke van metrotegels is niet alleen de nostalgische en mooie tegel zelf, maar ook dat je zelf kunt bedenken hoe je ze plaatst. De halfsteense betegeling is de meest voorkomende. Bij een groot stuk muur biedt die tegelwijze een leuke en speelse afwisseling. Maar je kunt ze ook heel goed recht onder elkaar plaatsen, bijvoorbeeld op een kleinere muur. Voor de creatieve tegelaars zijn er daarnaast allerlei andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld plaatsing in visgraatmotief, trapsgewijs of horizontale betegeling afgewisseld met verticale. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk. Dan zijn er ook nog de decortegels met bijvoorbeeld een reliëfmotief of een tekening die voor een unieke look zorgen.

Ben je op zoek naar inspiratie?

Wil je graag meer inspiratie op het gebied van metrotegels in je badkamer, toilet of keuken? Bekijk dan ons assortiment in de webshop. Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt.