Metrotegels

Metrotegels zijn zijn langwerpige tegels met afgeschuinde kanten, waar ooit de Parijse metrostations mee bekleed werden. De vorm van de tegels zou het licht in de donkere, ondergrondse ruimtes beter weerkaatsen. Vroeger werd er voornamelijk gebruik gemaakt van witte metrotegels. Ook zwarte of crèmekleurige metrotegels kwam je tegen. Tegenwoordig zijn metrotegels er in vele andere kleuren en structuren en zijn ze niet meer weg te denken uit ons interieur. Is dit iets voor jou? Bekijk dan eens het assortiment metrotegels van Saniweb.

42 producten
Pagina
42 producten
Pagina

Metrotegel als wandtegel

Metrotegels zien we voornamelijk terug op de wand in de badkamer, keuken of het toilet. De afgeschuinde vorm van de metro wandtegels geeft de muur een speels effect. Oorspronkelijk werden metrotegels glanzend afgewerkt, wat je badkamer, toilet of keuken een mooie en frisse uitstraling geeft. Met metrotegels in de badkamer of keuken creëer je daarnaast een erg sfeervolle ruimte. Voor de liefhebbers zijn er nu ook matte tegels in meer kleuren verkrijgbaar. Ook is de maatvoering niet meer beperkt tot de originele afmeting van 7,5 x 15 cm.

De legpatronen van metrotegels

Een groot voordeel van metrotegels is dat het niet alleen een nostalgische en mooie uitstraling heeft, maar je ook zelf kunt bepalen hoe je ze plaatst. De halfsteense betegeling is de meest gekozen optie. Bij een groot stuk muur biedt dit legpatroon een leuke en speelse afwisseling. Op een kleinere muur is het recht onder elkaar plaatsen een stijlvolle optie. Voor de creatieve tegelaars zijn er daarnaast allerlei andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het plaatsen van de metrotegels in visgraatmotief, trapsgewijs of horizontale betegeling afgewisseld met verticale betegeling. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk. Dan zijn er ook nog de decortegels met bijvoorbeeld een reliëf of een tekening die voor een unieke look zorgen.

Nieuwsgierig naar het assortiment?

Wil je graag meer inspiratie voor mooie metrotegels in je badkamer of toilet? Bekijk dan ons assortiment in de webshop. Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt. Heb je hulp nodig voor het kiezen van de producten? Vraag dan een van onze online adviseurs om hulp. Zij helpen je graag.