Dé 5 badkamertrends van 2022

Dé 5 badkamertrends van 2022

19 januari 2022

Nieuw jaar, nieuwe badkamer! Het jaar 2022 brengt nieuwe badkamertrends met zich mee. De badkamer wordt een ruimte die volledig in het huis wordt geïntegreerd. Het is geen praktische ruimte meer waar je enkel je tanden dagelijks moet poetsen. De badkamer is een ruimte waar je helemaal tot rust kan komen. En die qua interieur bij de rest van het huis wordt betrokken. Ben jij benieuwd naar de badkamertrends van 2022? Wij laten ze graag aan je zien!

Badkamertrend 1. Natuurlijk met hout en aardetinten

Een badkamer is in 2022 een wellness ruimte, waar je helemaal tot rust komt. Natuurlijk materialen en kleuren spelen hierin een grote rol. Het leuke aan deze trend is de veelzijdigheid, er zijn heel veel combinaties mogelijk, waardoor jouw badkamer heel persoonlijk wordt ingericht. Om je toch een idee te geven: denk aan een houten badkamermeubel met een natuurstenen waskom. Op het badkamermeubel vind je een terracotta zeeppompje en daarnaast pronkt een sierlijke groene plant. Het vrijstaande bad van betonlook staat in een hoek met daarop een houten badplank met een heerlijke geurkaars. Proef jij de warmte al? Dat is wat een natuurlijke badkamer met je doet! Hieronder vind je een greep foto’s van klanten die allemaal op hun eigen manier hout en aardetinten laten terugkomen in hun badkamers.

Badkamertrend 2. Kleur op kleur!

Waar voorheen iedereen veilige keuzes maakte als het ging op kleur, zien we dat in 2022 anders. Grijs, wit en beige zijn nu niet meer de hoofdkleuren, maar worden gecombineerd met vrolijke kleuren zoals groen, blauw en goud. Mediterrane invloeden spelen hierbij een grote rol. Portugese tegels, gouden kranen en visgraat wanden zijn populaire keuzes om extra kleur toe te voegen.

Badkamertrends - kleur
Ben Mandana Wastafelkraan draaibaar Geborsteld Koper
Badkamertrends - kleur 2
Wandtegel Sartoria Vernici 5x25x1 cm Summer Vibes 0,6 M2

Badkamertrend 3. Organische curvy vormen

In interieurs zie je het al enige tijd steeds meer om je heen: organische vormen. Dit gaan we in 2022 ook steeds vaker in badkamers terug zien! Organische vormen zijn vloeiende vormen. Geen strakke lijnen en hoeken, maar zachte, golvende vormen. Deze curvy vormen hebben, net zoals kleuren, invloed op ons gevoel. Wanneer alles recht en strak is, krijg je al snel een strenge uitstraling. Ronde vormen zorgen echter voor een vriendelijke sfeer en geborgenheid. Overweeg daarom een organische spiegel van LoooX of een organische badmeubel of waskom van Duravit in je badkamer!

Duravit - badkamertrends 2022
Duravit Opzetwastafel Happy D.2 Plus 60x46 cm Wit WonderGliss

Badkamertrend 4. Future proof met een smart bathroom

De nieuwste snufjes mogen in jouw future proof badkamer niet ontbreken! Denk bijvoorbeeld aan een elektrische radiator die je via een klokprogramma helemaal naar wens kan instellen. En die met extra functies, zoals open raam detector, automatisch afslaat om energie te besparen. Of een douchewc die de zitting al verwarmd en automatisch opent wanneer jij eraan komt lopen. Of een mooie spiegel met touch bediening om de indirecte sfeerverlichting in alle kleuren te activeren. Alles is mogelijk!

Geberit Mera
Geberit AquaClean Mera Classic douche-wc 40x59x38cm chroom

Badkamertrend 5. Creatief met tegels

Er zijn meerdere tegeltrends die we in 2022 terug zien. Terrazzo tegels en ceppo tegels blijven populaire keuzes. De tegels hebben een natuurstenen uitstraling met steentefragmenten. Daarnaast zijn marmer tegels ook gewilde tegels voor hotel chique badkamers. Deze zijn verkrijgbaar in alle kleuren, zoals bruin, blauw wit en zwart. En heb jij de houtlook tegels met verticale stroken al voorbij zien komen? Perfect voor een wellness badkamer! En natuurlijk zijn de populaire hexagon en visgraat tegels in 2022 niet weg te denken!

Styling advies nodig?

Heb jij een bepaalde stijl in gedachten, maar weet jet niet goed welke producten daar nu bij passen? Neem contact op met onze sanitair specialisten! Zij voorzien je graag van het beste advies!

19 januari 2022 | Categorieën: Badkamer