Advies over radiatoren

Welke type radiatoren zijn er?

Er zijn veel verschillende type badkamer radiatoren. Je hebt namelijk de keuze uit handdoek-, design -, elektrische -, paneel en plintradiatoren. Ieder soort radiator heeft zijn eigen voordelen. Zo wordt er vaak gekozen voor een handdoekradiator. Deze radiator zorgt voor het verwarmen van je badkamer en daarnaast hang je er gemakkelijk je handdoeken aan op. Zo is je handdoek heerlijk warm wanneer je uit de douche komt. Ga je voor een luxe uitstraling in je badkamer? Dan is een designradiator ook een goede optie. Dit type heeft een mooi ontwerp en draagt bij aan de uitstraling van je badkamer. Hierdoor is je badkamer verwarming niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg stijlvol.

vasco radiator

De verschillende kleuren designs

Waar je vroeger alleen kon kiezen uit de traditionele verwarming, zijn de radiatoren er nu in talloze kleuren en designs. Radiatoren hebben tegenwoordig niet alleen meer een praktische functie, maar vervullen ook een esthetische functie, zeker wanneer je kiest voor een designradiator. Dit is een wat luxere variant, die een stijlvolle uitstraling aan je badkamer geeft. Je kunt kiezen uit enorm veel kleuren wanneer je op zoek bent naar een radiator. Van standaard wit en zwart tot vrolijk geel en groen. Afhankelijk van je badkamerstijl en persoonlijke voorkeur maak je een keuze voor een radiator. Door de vele mogelijkheden is er altijd een radiator die past bij jouw badkamerstijl.

Alle designradiatoren

Het aantal wattage

Het is belangrijk dat je het juiste aantal wattage kiest voor jouw radiator. Het wattage hangt af van de grootte van de ruimte en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Een badkamer is over het algemeen slechter geïsoleerd dan bijvoorbeeld de woonkamer. Hierdoor heb je een radiator met een hogere wattage nodig. Er bestaat een simpele rekentool om te bereken hoeveel wattage jij nodig hebt:

  • Bereken het aantal kubieke meters van je badkamer: lengte x breedte x hoogte van de ruimte.
  • Vermenigvuldig het aantal kubieke meters met 93. Dit is het aantal Watt dat nodig is per kubieke meter om je badkamer ongeveer 24 °C te laten worden.


Badmeubel Zijkasten

Waar hang ik mijn radiator op in de badkamer?

Na het kopen van de radiator dien je een keuze te maken waar je het ophangt. Een radiator kan overal in de badkamer geplaatst worden. Er zijn echter wel een aantal praktische overwegingen waar je rekening mee dient te houden. De radiator kun je het beste op 3 à 5 centimeter van het muuroppervlak installeren. Kies er daarnaast voor om het minstens 10 à 15 centimeter boven de vloer te hangen. Hierdoor kan de lucht beter circuleren rondom de radiator en wordt de warmte beter verspreid. Wanneer je voor een handdoekradiator kiest, kun je deze bijvoorbeeld het beste naast de douche hangen. Hierdoor geniet je altijd van optimale warmte in de douche en heb je direct een handdoek bij de hand.

Bekijk alle radiatoren

Plaats van de aansluiting

Een radiator is voorzien van een onderaansluiting, een zijaansluiting of beide. Een radiator heeft twee aansluitingen. Een voor de aanvoer van het water en een voor de retour van het water. Bij een onderaansluiting sluit je zowel de aanvoer als de retour van het water aan de onderzijde aan en bij een zijaansluiting aan de zijkant. Wanneer je leidingen horizontaal over de muur lopen, kies je voor een radiator met zijaansluiting. Als de leidingen uit de vloer of laag uit de muur komen, dan is de radiator met onderaansluiting een betere optie. Qua warmteafgifte of verbruik maakt het type geen verschil.Radiator met blower

Ook kun je kiezen voor een radiator met blower. Een blower is een warmeluchtventilator, gemonteerd op een elektrische radiator. Hierdoor wordt de warmte snel en gelijkmatig over de ruimte verspreid. Dit heeft een grote impact op het comfort in de badkamer: in een mum van tijd geniet jij van een heerlijk warme badkamer.

Douchewand tegen de wand Vrijstaande douchewand

Vraag ons hulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste radiator? Bel onze specialisten of vraag een online adviesgesprek aan. Onze online adviseurs staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.