Advies over douchedeuren

Ben je op zoek naar een douchedeur voor je douche? Deze zoektocht kan lastig zijn omdat er onwijs veel mogelijk is. Van draai- en schuifdeuren tot pendel- en vouwdeuren, er is voor ieder wat wils. Wij geven advies!

1. Welke opstelling kies je?

Douchedeur

Allereerst is het slim om goed je doucheruimte te bekijken zodat je weet wat welke opstelling wel en niet past. Heb je bijvoorbeeld al een nis in je badkamer? Dan is alleen een douchedeur voldoende. Kies anders voor een douchedeur die gecombineerd kan worden met een zijwand. Daarnaast zijn er ook douchecabines.

Alle douchedeuren Alle douchecabines Alle zijwanden

2. Welk type douchedeur kies je?

De tweede stap bij het kiezen van een douchedeur, is het bepalen van het type deur. Er zijn over het algemeen 4 type deuren:

Douche draaideur

Draaideuren

Een draaideur is een veelvoorkomende douchedeur. Deze deur draait naar buiten en neemt daardoor draairuimte in beslag. Let daarom goed op of je hiervoor voldoende ruimte hebt, zodat de deur niet tegen bijvoorbeeld je meubel aanstoot. Dit type deur is relatief goedkoper dan andere douchedeuren. Naast een enkele draaideur kun je ook kiezen voor een draaideur met vaste wand om het spatwater tegen te houden.

Alle draaideuren
Douche schuifdeur

Schuifdeuren

Het grootste voordeel van een tweedelige schuifdeur is dat deze helemaal geen loopruimte in beslag neemt. Een tweedelige schuifdeur bestaat namelijk uit een deur die over een vaste wand schuift. Let wel op dat je voor een schuifdeur een relatief brede doucheruimte nodig hebt omdat dit type deur uit meerdere delen naast elkaar bestaat. Naast een tweedelige schuifdeur kun je ook kiezen voor een driedelige of zelfs vierdelige schuifdeur.

Alle schuifdeuren
Douche pendeldeur

Pendeldeuren

Een pendeldeur bestaat uit twee deuren die in de meeste gevallen naar zowel buiten als binnen kunnen draaien. Omdat een pendeldeur twee kleinere openslaande deuren heeft, neemt dit type deur minder ruimte in beslag dan een enkele draaideur, maar wel meer ruimte dan een schuifdeur.

Alle pendeldeuren
Douche vouwdeuren

Vouwdeuren

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een vouwdeur als het ware opvouwen. Hierdoor heb je geen last van uitzwaai van deuren, ideaal voor kleine badkamers. Houd er wel rekening mee dat de doucheruimte iets krapper wordt wanneer je de deur opent of sluit.

Alle vouwdeuren

Tip! Bespaar loopruimte met een schuifdeur. Ideaal wanneer je een kleine badkamer hebt!

3. Welk model kies je?

Douchedeur met zwart profiel

Nadat je het type deur hebt gekozen, kun je gaan nadenken over het model van de douchedeur:

  • Het formaat

    Het formaat van de douchedeur moet passen in de beschikbare ruimte. Meet daarom je ruimte nauwkeurig op en kies vervolgens een passend formaat. Twijfel je hierover? Laat dan je doucheruimte inmeten zodat je deur altijd past!

  • Het profiel

    De kleur van het profiel verschilt per model. Denk hierbij aan chroom, zilver en roestvaststaal. Of kies voor een zwart profiel wanneer je een unieke doucheruimte wilt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een profielloze deur. Dit ziet er extra strak uit.

  • De uitvoering van het glas

    Ook de kleur van het glas kan per douchedeur verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een douchedeur van helder glas, grijs glas en chinchilla glas.

Extra hygiënisch! Kies voor een douchedeur met antikalkbehandeling. Hierdoor zullen waterdruppels en oliën als pareltjes naar beneden glijden zodat kalk zich minder snel hecht aan het oppervlak. Daarnaast kun je ook zelf een antikalkbehandeling aanbrengen met het Sealskin Sealglas 1-2-3 Antikalk verzorgingspakket

4. Maak je douche compleet

Je douche is nog niet compleet nadat je een geschikte douchedeur hebt uitgezocht. Je zult daarna ook na moeten denken over de volgende onderdelen:

Doucheset

Doucheset

Om lekker te kunnen douchen, is het belangrijk dat je een fijne (regen)doucheset uitkiest. Deze bestaat onder andere uit een thermostaat, handdouche en/of hoofddouche.

Alle douchesets
Douche afvoer

Afvoer

Om al het water goed af te voeren heb je ook een geschikte afvoer nodig. Hierbij kun je kiezen tussen een doucheput of een strak ogende douchegoot.

Alle douchegoten Alle doucheputten
Douchevloer

Douchebak of -vloer

Een mooie douchebak of -vloer maakt je inloopdouche helemaal compleet. Of plaats dezelfde badkamertegels in de douche als deze daarvoor geschikt zijn.

Douchebakken Douchevloeren

5. Douchen in comfort met een Sunshower

Start de dag zonnig met een heerlijke Sunshower. Met een Sunshower behoud je je gezonde teint dankzij de veilige UV-straling. Bovendien stimuleert het zonlicht de aanmaak van vitamine D waardoor je je veel energieker en gezonder gaat voelen, ideaal tijdens de donkere wintermaanden! Het warme infraroodlicht zorgt daarnaast voor ontspanning, stimuleert de bloedsomloop en verlicht de pijn. Over het energieverbruik hoef je je geen zorgen te maken. Een Sunshower sessie verbruikt namelijk net zoveel energie als het zetten van een kopje thee met een waterkoker.

6. Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Neem dan gerust contact met ons op! Ons specialisten team zit klaar om je geheel vrijblijvend te helpen met het maken van de juiste keuze. Bel voor advies naar .