Advies over wastafelonderkasten
1. Kies de juiste wastafelonderkast
Het formaat
Er zijn enorm veel wastafelonderkasten verkrijgbaar. Weet je niet welke wastafelonderkast in jouw badkamer past? Denk dan eens na over onderstaande aspecten:

Diepte
Het is belangrijk dat een wastafelonderkast niet in de weg staat zodat je er gemakkelijk omheen kan lopen. Denk daarom goed na over de diepte van de wastafelonderkast. Zo kan een ondiep model van 35 cm uitkomst bieden wanneer je een kleine badkamer hebt. Hiermee kun je toch je toiletartikelen opbergen terwijl het meubel niet in de weg hangt.

Breedte
Kies een breedte die niet alleen in je badkamer past, maar ook past bij jouw gezinssituatie. Sta jij bijvoorbeeld samen met je partner in de ochtend je tanden te poetsen? Dan kan een breder formaat met twee gebruiksplaatsen handig zijn. De meest gekozen wastafelonderkasten hebben een breedte van 80 à 100 cm.

Hoogte
Ook de hoogte van een meubel kan verschillen. Hecht je veel waarde aan opbergruimte? Dan is het slim om voor een hoog meubel te kiezen. Een zwevend laag meubel daarentegen laat je badkamer vaak ruimtelijker ogen. Bovendien houd je dan ook nog ruimte over om bijvoorbeeld nog een wasmand eronder te plaatsen.
De stijl
De kleur
Wanneer je het juiste formaat wastafelonderkast voor jouw badkamer hebt bepaalt, wordt het tijd om uit te zoeken hoe jouw ideale wastafelonderkast eruit moet komen te zien. De kleur speelt hier een belangrijke rol in. De meest gekozen kleuren zijn Bardolino eiken, Glanzend wit, Litho grijs en Romi antraciet.
Het type greep
Ook de keuze voor het type greep bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het badmeubel. Een greeploos model oogt bijvoorbeeld strakker dan een model met klassieke greep die het meubel een landelijke uitstraling geeft. Wij hebben de meest voorkomende grepen op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils!
2. Een wastafelblad of opbouwkom?
Nadat je een wastafelonderkast hebt uitgezocht, is het tijd om een geschikte wastafel uit te zoeken. Allereerst kun je kiezen tussen een wastafelblad of opbouwkom. Vervolgens zul je nog meer keuzes moeten maken. Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet:

Wastafelblad
- Enkel of dubbel
Een enkele wastafel bestaat uit één bak terwijl een dubbele wastafel uit twee bakken bestaat. - Het design
Een wastafelblad kan verschillende vormen hebben. Een straight wastafel heeft bijvoorbeeld rechte hoeken en lijnen terwijl een wave wastafel meer ‘golvend’ is vormgegeven. - Aantal kraangaten
Het aantal kraangaten wordt logischerwijs bepaald door het aantal nodige kranen. Kies je voor een wandkraan? Dan heb je geen kraangaten nodig. - Materiaal en kleur
Qua materialen en kleuren kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan mineraalmarmer, keramiek, beton, composiet, glas, natuursteen of solid surface. - Met of zonder consoles
Sommige wastafelbladen kunnen ook aan de wand bevestigd worden met een console die tevens dient als handdoekhouder.

Opbouwkom
- Vorm
Rond, rechthoekig en ovaal: je kunt alle kanten uit wanneer je een opbouwkom gaat uitkiezen. - Grootte
Ook qua groottes kun je verschillende kanten op. Kies bijvoorbeeld één grote opbouwkom of juist twee kleinere naast elkaar. - Materiaal en kleur opbouwkom
Opbouwkommen zijn er in diverse materialen en kleuren, zoals keramiek, composiet, mineraalmarmer en solid surface. - Materiaal en kleur blad
Een opbouwkom wordt op een blad geplaatst. Qua bladkleuren en -materialen is er keus genoeg: van natuur eiken tot glanzend wit. - Met of zonder consoles
Wil je geen wastafelonderkast? Kies dan voor een opbouwkom op een blad met consoles. Deze dienen tevens als handdoekhouders.
3. Combineer de juiste wastafel met een bijpassende wastafelonderkast

Het is belangrijk dat je een wastafel kiest die op de wastafelonderkast past aangezien niet alle combinaties mogelijk zijn. Kies daarom een wastafel met dezelfde afmetingen als de wastafelonderkast. Ook raden wij je sterk aan om een wastafel te kiezen van hetzelfde merk als de wastafelonderkast om problemen te voorkomen. Let er bovendien op dat de sifon past. Sommige lades hebben namelijk geen uitsparing en daarom een ruimtebesparende sifon nodig. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten.
Alle wastafelonderkasten4. Wat moet je niet vergeten?

Heb je een wastafel en wastafelonderkast uitgezocht? Fijn! Een kraan maakt je meubel helemaal af. Let bij een opbouwkom wel op dat deze hoog genoeg is zodat je gemakkelijk je handen kan wassen. Vervolgens rest het je nog om een afvoerplug en sifon uit te zoeken. Heb je een dubbele wastafel? Bestel dan ook twee dezelfde sifons en afvoerpluggen. Tip: bestel alleen een afsluitbare afvoerplug wanneer de wastafel is voorzien van een overloop. Zo voorkom je dat je badkamer blank staat wanneer je vergeet de kraan uit te zetten.
Alle afvoerpluggen Alle sifons5. Twijfel je? Neem contact op met onze specialisten!

Twijfel je of je de goede wastafelonderkast met een passende wastafel hebt gecombineerd? Of weet je niet goed wat voor wastafelonderkast en/of wastafel je moet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 0416 - 675 462, onze specialisten voorzien je graag van het juiste advies!
Toch geen zin om zelf alles samen te stellen? Neem dan eens een kijkje bij onze complete meubelsets. Deze meubelsets zijn helemaal compleet én je weet zeker dat de wastafel op de wastafelonderkast past. Lekker gemakkelijk!