Uitstortgootsteen

De uitstortgootsteen is ideaal als je een gootsteen nodig hebt in je bijkeuken, schuur, garage of buiten. De uitstortgootsteen zorgt er namelijk voor dat je makkelijk je laarzen afspoelt, emmers vult, handen wast en nog veel meer zonder dat je naar de keuken hoeft te lopen. Saniweb biedt een ruim assortiment uitstortgootstenen. Bekijk het hier!

20 producten
20 producten

De voordelen van een uitstortgootsteen

Het grootste voordeel van een uitstortgootsteen is dat dit type gootsteen veel meer water in één keer kan verwerken dan andere gootstenen. Een uitstortgootsteen heeft bovendien vaak een wat hogere achterkant of een spatscherm waardoor de muur niet nat wordt als je in één keer een emmer leeggooit.

Materialen en afmetingen

Uitstortgootstenen zijn er in diverse afmetingen en van verschillende materialen. Wij bieden uitstortgootstenen van keramiek, plaatstaal en RVS. Het voordeel van RVS is dat het duurzaam en sterk is. Bovendien kan het goed tegen bijtende stoffen en zuren. Een nadeel van RVS is echter dat je er snel krassen en vlekken op ziet, iets waar je bij de keramieken en plaatstalen gootstenen minder last van hebt. Kijk naast het materiaal ook goed naar de afmetingen van de gootsteen. De meeste uitstortgootstenen zijn tussen de 40 en 50 cm breed. Wil je een gootsteen die breder is? Bekijk dan ons assortiment wastroggen en wasgoten.

Tips

Op een uitstortgootsteen kun je een emmerrooster plaatsen. Zo kun je makkelijk je emmer, gieter of iets anders vullen zonder dat je dit in een (natte) gootsteen hoeft te zetten. Bekijk ons aanbod emmerroosters links in het menu. Denk daarnaast goed na over de ophanghoogte van je uitstortgootsteen. Wil je emmers kunnen vullen, dan moeten deze wel tussen de kraan en de gootsteen passen. De uitstortgootsteen te laag ophangen kan daarentegen rugklachten opleveren. Bekijk de ophanghoogte van te voren daarom goed.

Bekijk de producten

Is de uitstortgootsteen hetgeen waar jij naar op zoek bent? Bekijk dan ons assortiment in de webshop. Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt.