Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een veelgevraagde tegelsoort voor allerlei toepassingen, zoals de keuken, badkamer of het toilet. Bij Saniweb kun je kiezen uit verschillende soorten keramische tegels met Belgisch hardsteenlook. Tegels met een antieke en natuurlijke uitstraling en gemakkelijk in het onderhoud. Ontdek deze bijzondere tegel bij Saniweb.

60 producten
Pagina
60 producten
Pagina

Wat kenmerkt Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen is een kalksteensoort die voornamelijk uit de Belgische Ardennen komt. Het specifieke kenmerk van dit gesteente zijn de fossielen en andere kleine organismen die in het oppervlak te zien zijn. Dat is wat de tegels met Belgisch hardsteenlook zo karakteriseert: de oneffenheden waardoor de tegel een natuurlijke uitstraling krijgt. Een belangrijk kenmerk van keramische tegels met een hardsteenlook is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze kunnen goed tegen vocht en zuren, dus geen probleem in de keuken of badkamer!

Verschillende soorten verkrijgbaar

Bij Saniweb kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment keramische tegels met Belgisch hardsteenlook. Allereerst kun je natuurlijk het formaat kiezen, maar ook met de kleur en de mate van gemêleerdheid kun je variëren. Ook heb je keuze in de manier waarop de zijkanten gesneden zijn. Voor een strakke look kies je voor de gerectificeerde zijkant (rettificato). Houd je van een natuurlijke uitstraling met meer oneffenheden, dan kun je kiezen voor de getrommelde zijkant (anticato).

Toepassingen van de Belgisch hardsteentegels

Belgisch hardsteentegels zijn beschikbaar als wandtegel, maar worden het meest gebruikt als vloertegel. Dat heeft vooral te maken met de uitstraling van deze tegel. De tegel is meestal donker van kleur en oogt zwaar, waardoor deze heel geschikt is voor de vloer. De Belgisch hardsteentegel kan in elke ruimte gelegd worden. De keuken, badkamer maar ook de hal en de huiskamer krijgen een chique en antieke uitstraling met deze tegel.

Bekijk de producten

Ben jij op zoek naar keramische tegels met een mooie Belgisch hardsteenlook, bekijk dan het assortiment in de webshop van Saniweb.Daarnaast profiteer je van de beste prijs en wordt je product gratis thuisbezorgd (bij bestellingen boven 50,-) op een moment dat het jou uitkomt.