Welk formaat tegels moet ik kiezen?

Welk formaat tegels moet ik kiezen?

Tegels zijn verkrijgbaar in talloze vormen en afmetingen. De keuze van de juiste afmeting hangt samen met je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. De grootte van de tegels bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling in de ruimte. Zorg en daarom voor dat jij goed de voor- en nadelen van grote en kleine tegels tegen elkaar afweegt. Ben jij benieuwd naar deze voor- en nadelen en welk formaat tegels jij het beste kunt kiezen? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Grote tegels in de badkamer

Grote tegels zorgen voor een ruimtelijke en rustige uitstraling in de badkamer, aangezien je dan minder voegen ziet. Wanneer je kiest voor grote wand en/of -vloertegels, lijkt de badkamer al snel een stuk groter. Ook zien we steeds vaker hoge wandtegels terugkomen in de badkamer. Grote tegels vragen wel vaak wat meer tijd tijdens het leggen. Het bepalen van de voeglijnen vraagt namelijk meer denkwerk voor de tegellegger. Daarnaast is het met grote tegels lastiger rond buizen en andere obstakels tegels te leggen en heeft daarom meer afval en slijp- of snijwerk.

+
Vloertegel Castelvetro Fusion 60x60cm Tortora Gerectificeerd
+
Vloertegel Castelvetro Fusion 30x60cm Tortora Gerectificeerd
+
Vloertegel Castelvetro Fusion 60x60cm Cemento Gerectificeerd
+
Vloertegel Castelvetro Fusion 60x30cm Cemento Gerectificeerd

Kleine tegels in de badkamer

Kleine tegels zorgen voor een speelser effect in de ruimte dan grote tegels. Waar grote tegels juist zorgen voor een strak effect, zorgen kleine tegels voor het tegenovergestelde. Kleine tegels kunnen een prachtige toevoeging zijn aan jouw badkamer. Wil je graag kleine tegels in de badkamer? Zoals bijvoorbeeld mozaïek tegels. Kies er dan voor om een klein gedeelte van de badkamer te betegelen met deze tegels. Hierdoor komt het accent te liggen op deze wand, een gedeelte van de wand of op de vloer. Door een gedeelte van de ruimte te betegelen met kleine tegels zal het niet te druk ogen. Kleine tegels vragen echter wel meer voegwerk dan grote tegels. Meer materiaal en voegwerk zorgen vaak wel voor een hogere prijs.

+
Mozaïek tegel Coem Reverso 30x30cm Grigio Gerectificeerd

Welke tegelgrootte is voor mijn badkamer het beste?

Welke tegelgrootte het beste is voor jouw badkamer hangt volledig af van jouw smaak en de grootte van je badkamer. Voor een strakke uitstraling worden grote tegels geadviseerd en voor een speelse uitstraling kies je voor kleine tegels. Daarnaast wordt er over het algemeen voor een grote badkamer ook grote tegels geadviseerd. In een kleine badkamer zijn kleine tegels gebruikelijker. Bij een grote badkamer is het juist mooi om de enkele voegen te laten zien. Bij een kleine badkamer kun je beter kiezen voor onopvallende voegen. Dit strakke beeld laat je badkamer een stuk groter ogen.

+

Bekijk de producten en laat je inspireren!

Bekijk alle tegels in de webshop van Saniweb. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van een keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en een lage prijs!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op