Tegels leggen: diverse legpatronen

Tegels leggen: diverse legpatronen

Wil jij graag tegels leggen in de woonkamer, keuken, badkamer of toilet? Naast dat je keuze hebt uit talloze tegels, bestaan er ook diverse legpatronen van tegels. De tegels kunnen op verschillende manieren gelegd worden in zowel de vloer als de wand: van wildverband tot recht naast elkaar. Of combineer verschillende groottes tegels met elkaar. Lees hier meer en laat je inspireren!

Visgraat verband

Een visgraatvloer is een bepaalde legmethode waarbij de vloer in een visgraatpatroon wordt gelegd. Een visgraatvloer zorgt voor sfeer en karakter in de ruimte. De breedtes en lengtes van de tegels kunnen variëren zoals ook de uitstraling van de stroken. De meeste visgraatvloeren hebben een prachtige houtlook.

Wildverband voor een speels effect

Tegels in wildverband zorgen voor een unieke uitstraling in je interieur. Verschillende formaten tegels worden in een bepaald patroon gelegd wat een natuurlijk, speels effect creëert. Deze methode van tegels leggen komt het best tot zijn recht met rechthoekige tegels, zie ook de linkse afbeelding hieronder. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om hetzelfde formaat stroken in een andere richting te leggen, zoals je kan zien op de rechtse afbeelding hieronder. Ook dan creëer je een speels effect.

Optisch bredere ruimtes met diagonaal verband

Wil je de ruimte breder laten lijken? Tegels in diagonaalverband maken dat mogelijk. Zoals de naam al zegt liggen de tegels diagonaal in een hoek van 45 graden. Een variant op het diagonale legpatroon is het keperverband. Hierbij liggen de stenen met de korte zijde diagonaal tegen de lange zijde. Dit patroon is opvallender, waardoor de vloer en wand meer aandacht krijgen.

Bekijk onze producten

Ben je op zoek naar tegels voor in je woonkamer, keuken, badkamer of toiletruimte? Bekijk dan ons rijke aanbod tegels direct online. Kies hieronder je favoriete categorie en gebruik de filters aan de linkerzijde om snel de tegel te vinden waarnaar je op zoek bent.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op