Kraanonderhoud

kraanonderhoud
kraanonderhoud
kraanonderhoud

Hoe onderhoud ik mijn kranen?

In huis heb je verschillende kranen en je gebruikt een kraan dagelijks. Om ervoor te zorgen dat je kranen overal schoon en mooi blijven, is goed onderhoud belangrijk. Onze handen laten namelijk vetresten, vuildeeltjes en andere sporen na. Ook zorgt het water zelf voor kalkaanslag op het materiaal. Om dit te voorkomen, geven wij je graag schoonmaak tips!

1. Dagelijks onderhoud voor je kraan

Het is belangrijk dat je de kranen dagelijks schoonhoudt door deze af te drogen met een zachte (katoenen) handdoek. Dit geldt voor je keukenkraan, fonteinkraan, wastafelkraan en je douchekraan. Op deze manier kun je snel oppervlakkig vuil, kalk en eventuele zeepresten verwijderen. Door dit dagelijks te doen, verhoog je de levensduur van je kraan.

+
Grohe GROHclean Professional kranenreiniger

2. Grondige reiniging van de kraan

Wanneer je de kranen dagelijks afdroogt met een droge doek, zullen kalkvlekken voorkomen worden. Wanneer er toch kalkvlekken ontstaan, verwijder deze dan met een reinigingsmiddel. Dit kan bijvoorbeeld met de GROHclean kraan reiniger. Dit reinigingsmiddel verwijdert niet alleen kalkaanslag, waterafzetting, vuil en zeepresten, maar voorkomt ook de hechting hiervan. Dankzij de basis van citroenzuur is het schoonmaakmiddel milieuvriendelijk en 90% biologisch afbreekbaar. Bovendien is het poetsmiddel is op verschillende oppervlakken te gebruiken. Gebruik nooit reinigingsmiddelen met zuur, antikalk, schoonmaakazijn of andere reinigingsmiddelen met azijn. Dit kan de kranen namelijk beschadigen.

Bekijk de GROHclean kraan reiniger

3. Ontkalk ook de binnenkant van de kraan

In water zit kalk, wat zich na langere tijd kan ophopen in je leidingen en kranen. Daarom is het belangrijk om naast de buitenkant van de kraan ook regelmatig de binnenkant goed te reinigen. Je kunt kalk eenvoudig voorkomen door de thermostaatkraan af en toe van warm naar koud te draaien. Werkt dit niet? Je kunt je kraan dan ontkalken door het eindstuk van de kraan los te maken en deze schoon te maken met schoonmaakazijn. Let er wel goed op dat je kraan tegen azijn kan. Zet de kraan vervolgens aan en laat het water even stromen.

+

4. Gebruik kalkfilters

Daarnaast kun je kalk in je kraan en leidingen ook voorkomen door het gebruik van kalk filters. Deze kalkfilters zorgen ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer hechten aan oppervlakken zoals de binnenkant van leidingen. Naast dat dit goed is voor je leidingen en voor je kraan, dragen kalkfilters ook bij aan een betere waterkwaliteit. Een goed voorbeeld van een effectieve kalkfilter is de NoCalc CombiCompact starter set. Deze set voorkomt niet alleen dat kalk zich aan waterleidingen hecht, maar is ook milieuvriendelijk.

Bekijk de NoCalc CombiCompact starter set

Meer advies nodig voor het schoonmaken van je kraan?

Ben je benieuwd naar de overige onderhoudsartikelen voor jouw kranen? Neem een kijkje tussen alle reinigers in de webshop van Saniweb. Wil je zeker weten dat je de juiste producten kiest voor het onderhouden van jouw kranen? Vraag onze online specialisten om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!