Advies over fonteinkranen

Fonteinkraan: functioneel en stijlvol

Fonteinkraan: functioneel en stijlvol

Een fonteinkraan maakt de fontein in je badkamer of toiletruimte helemaal af. De kraan is zeer handig om je handen onder te wassen na bijvoorbeeld een toiletbezoek. De fonteinkranen van Saniweb zijn compacter dan wastafelkranen en hebben een korte uitloop waardoor het water niet over de rand van de fontein kan spetteren. Zo blijft de ruimte spatvrij. Wil je weten welke fonteinkraan het beste bij jou past? Lees hier dan verder.

Bekijk alle fonteinkranen

Inbouw of opbouw fonteinkraan?

Fonteinkranen zijn er in vele soorten en maten. Bij het maken van een keuze voor een fonteinkraan heb je allereerst de keuze uit een inbouw of opbouw fonteinkraan. Een inbouw fonteinkraan is verwerkt in de muur. Dit zorgt voor een strak uiterlijk. Bij de keuze voor een inbouw fonteinkraan moet er wel rekening worden gehouden met de montage. Een inbouw kraan is vaak lastiger te monteren dan een opbouw fonteinkraan. Een opbouw fonteinkraan wordt op de fontein gemonteerd. Hierbij hoef je ook niet te boren in de muur. Een opbouw kraan kan ook makkelijker vervangen worden. Bij het maken van een keuze voor een fonteinkraan is het belangrijk om te bepalen of je een inbouw of een opbouw fonteinkraan wilt. Wanneer deze keuze is gemaakt kan er gekeken worden naar de verschillende soorten fonteinen. Bij een inbouw fonteinkraan heeft de fontein geen kraangat nodig. Wanneer je gaat voor een opbouw fonteinkraan is het van belang dat de fontein wel een kraangat heeft.Heb je een kleine fontein? Kies een lage fonteinkraan!

Heb je een kleine fontein met een lage rand? Kies dan voor een lage fonteinkraan. Zo voorkom je dat het water opspat wanneer je je handen wast. Wanneer je fontein groter is of dieper, is een hoge fonteinkraan wel geschikt.


Bediening van een fonteinkraan

Fonteinkranen hebben verschillende soorten bedieningen. De meest voorkomende bediening soorten zijn de draaiknop en de ééngreepsbediening. De draaiknop gebruik je om het volume van het water te bepalen. Bij een draaiknop kan de temperatuur niet worden veranderd. Dit kan wel bij een ééngreepsbediening. Met de hendel kan je de temperatuur en het volume van het water bepalen.

Fontein

Fontein

Overweeg ook een elektronische of zelfsluitende fonteinkraan

Een elektronische of zelfsluitende fonteinkraan is super hygiënisch én milieuvriendelijk. Een elektronische fonteinkraan heeft geen aanraking nodig, maar werkt op een sensor. Eén beweging voor de kraan en de kraan begint te stromen. Wanneer de sensor geen beweging meer voelt stopt de kraan automatisch. Een zelfsluitende kraan gaat met één druk op de knop stromen. Even later stopt de kraan vanzelf. Deze kraan is gemakkelijk te bedienen en energiezuinig.

Fonteinkraan

Maak van je fonteinkraan een eyecatcher

Het assortiment fonteinkranen bij Saniweb is erg divers. De fonteinkranen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Kies je voor een tijdloze look? Ga dan voor de kraan in het wit of met roestvaststalen look. Heb je een industriële badkamer? Kies dan een fonteinkraan in het zwart, chroom of met een messing-look.

Witte fonteinkranen RVS-look fonteinkranen

Zwarte fonteinkranen Messing-look fonteinkranen

Extra gemakkelijk: complete fonteinsets

Wil je graag in één aankoop alles hebben wat je nodig hebt? Bekijk dan eens onze complete fonteinsets. Deze sets bestaan doorgaans uit een fontein, bijpassende fonteinkraan, afvoer en sifon. Extra gemakkelijk: je hoeft zelf namelijk geen combinaties meer te maken.

Alle fonteinsets

Hulp nodig? Neem contact op met onze specialisten!

Ben je na het lezen van dit artikel er nog niet helemaal over uit? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij leggen je graag alles uit en beantwoorden al jouw vragen!