Onderzoek: privacy op het toilet en in de badkamer

Ga jij liever niet naar een openbaar toilet? Of wacht jij liever totdat je thuis bent als je naar het toilet moet voor een grote boodschap? Heel herkenbaar voor veel Nederlanders. Dit blijkt uit ons onderzoek in samenwerking met Markteffect waarin ruim 1.500 respondenten werden ondervraagd.

Privacy toilet

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (46%) niet naar een openbaar toilet gaat. Ook komt naar voren dat 41% van de Nederlanders buitenshuis geen grote boodschap doet als dit wel nodig is. Dat betekent dus dat bijna de helft van de Nederlanders ‘poepangst’ heeft. De grootste reden is dat men bang is dat andere mensen hen zullen horen.

Deur op slot in eigen huis

En hoe zit het dan met de privacy in eigen huis? 39% van de Nederlanders geeft aan de deur op slot te doen wanneer hij/zij naar het toilet gaat. Een kleiner deel (24%) doet ook de deur tijdens het douchen op slot. En wist je dat 38% niet naar het toilet in de badkamer gaat wanneer ook de partner in de badkamer is?

Privacy badkamer

Douchen in openbare ruimtes

Sport jij en douche je daarna in een openbare doucheruimte? Uit ons onderzoek blijkt dat één op de vijf Nederlanders dan met kleding aan doucht, denk hierbij aan ondergoed of badkleding.

Openbare doucheruimtes

Meer privacy in je eigen badkamer

We houden dus blijkbaar wel van een beetje privacy! Er zijn manieren om meer privacy in je badkamer te creëren. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een losse toiletruimte naast de badkamer. Heb je hier geen ruimte voor? Scherm dan het toilet af met bijvoorbeeld een (half) muurtje met mooie badkamertegels.

Ook kun je voor je douche kiezen voor een (half)gesatineerde douchewand. Het matte glas zorgt ervoor dat je niet direct de douchecabine kan inkijken. Graag meer privacy in bad? Ook dan biedt een mat glazen badwand uitkomst!

Het onderzoek is door Markteffect uitgevoerd onder ruim 1.500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De data is verzameld op basis van online veldwerk in opdracht van Saniweb.