Onderzoek: dit zijn de grootste irritaties van Nederlanders in de badkamer

Vieze wasbak badkamer

Irriteer jij je weleens aan het gedrag van je partner in de badkamer? Dan ben je niet de enige! Saniweb heeft in samenwerking met Markteffect onderzoek gedaan naar de badkamerirritaties van de Nederlanders. Hiervoor werden ruim 1.500 respondenten ondervraagd.

Top 5 irritaties in de badkamer

  1. Vieze wasbak (31%)
  2. Haren in doucheputje (26%)
  3. Beslagen spiegel (18%)
  4. Geen warm water (16%)
  5. Vergeten handdoek klaar te leggen na douchen (15%)
Irritaties in de badkamer

Tips voor het schoonmaken van doucheputje

Een vieze wasbak is irritant. Een verstopt doucheputje kan ook nog eens voor nog irritantere problemen zorgen. Gelukkig is dit zo verholpen met een paar simpele tips:

  • Begin met kokend water. Giet anderhalve liter water in het doucheputje zodat de eerste zeepresten al weggespoeld zijn. Dit scheelt later in het proces veel werk.
  • Heb je last van een stinkend doucheputje? Gooi dan de koffieprut na het zetten van een bak koffie erin. Dit neemt namelijk de vieze lucht van de bacteriën en schimmels op.
  • Heb je last van een rioollucht? Spoel je afvoer goed door met water zodat er weer genoeg water in het reservoir opgeslagen zit.

Nooit meer een beslagen spiegel

Een beslagen spiegel is heel irritant, vooral als je haast hebt na het douchen. Dé oplossing hiervoor is een spiegel met verwarming. Het verwarmingsmatje achter de spiegel verwarmt de spiegel waardoor je geen last meer hebt van condens.

Spiegel met verwarming

Oplossingen voor in de douche

Sta je net lekker te douchen, wordt het water opeens koud! Super vervelend. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals een kapotte CV ketel of een douchekraan zonder thermostaat. Het laatste geval is eenvoudig te verhelpen: schaf een douchethermostaatkraan aan! De thermostaat zorgt ervoor dat je altijd geniet van een constante watertemperatuur, ook als iemand elders in huis warm water tapt.

Zingen onder de douche

Verder komt naar voren uit het onderzoek dat vrouwen standaard langer in de badkamer zijn dan mannen. Ook zingen vrouwen (23%) vaker onder de douche dan mannen (16%). Geven vrouwen soms een heel optreden tijdens een douchesessie? En wist je dat zingen onder de douche gezond is? Het is goed voor je humeur en het verlaagt de stress.

Zingen onder de douche

Lang onder de douche

Ook is uit het onderzoek naar voren gekomen dat de meeste mensen minimaal zeven keer per week douchen. Toch vindt een deel het ook niet nodig om dagelijks onder de douche te stappen. 29% gaat twee tot drie keer per week. Ruim één op de drie staat meer dan tien minuten onder de douche. De groep snelle douchers, die er minder dan vijf minuten onder staan, zijn vaker mannen (21%) dan vrouwen (15%). Opvallend is dat jongeren het langst onder de douche staan.

Tijd onder de douche of in bad

Duurzaam douchen

Door de stijgende prijzen van gas en energie gaan steeds meer Nederlanders bewust om met de douche. Wil jij ook duurzaam onder de douche en hierbij flink besparen op de gas- en energierekening? Onthoud dan deze tips!

  • Probeer je douchebeurt eens in te korten. Door er elke dag een minuut vanaf te snoepen bespaar je veel liters water en gas per dag.
  • Stap je niet meteen onder de koude douche maar laat je het water al stromend warm worden? Vang dit koude water op om later bijvoorbeeld de wc mee door te spoelen.
  • Kies voor een waterbesparende douchekop. Met zo’n douchekop bespaar je al snel twintig procent water en gas (per douchebeurt!).
  • Wil je nog meer duurzaam onder de douche stappen? Kies dan voor een zonneboiler. Hoewel dit een flinke investering is bespaar je hiermee ongeveer de helft van je energiekosten.

Nieuwe badkamer? Zet je irritaties op een rijtje!

Wil jij graag je badkamer of het toilet renoveren? Dan is het slim om al jouw badkamer irritaties op een rijtje te zetten zodat je daar in de toekomst geen last meer van hebt. Kies bijvoorbeeld een badmeubel met ruime lades voor extra opbergruimte, een waskom met een witte plug waardoor kalk minder zichtbaar is of een kraan waar je je niet aan kan verbranden dankzij een koele behuizing. Wij geven je graag tips!

Het onderzoek is door Markteffect uitgevoerd onder ruim 1.500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De data is verzameld op basis van online veldwerk in opdracht van Saniweb.