Tips voor een kleine badkamer

Tips voor een kleine badkamer

Een badkamer wordt steeds vaker gezien als een comfortabele ruimte waarin je heerlijk tot rust komt. De eisen en wensen in deze ruimte liggen dan ook steeds hoger. Dit kan erg lastig zijn in combinatie met een kleine ruimte. Gelukkig zijn er een aantal praktische oplossingen waardoor je toch optimaal kunt ontspannen in jouw kleine badkamer. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Plaats een extra ondiep meubel

Slimline meubels zijn extra ondiepe meubels waarmee je meer loopruimte creëert in de ruimte. Waar een gemiddeld badmeubel een diepte heeft van 50 tot 55 centimeter, heeft dit meubel een diepte van 35 tot 40 centimeter. Het Slimline meubel is dan wel kleiner, maar zeker niet minder comfortabel. De randen rondom de wasbak zijn bij een Slimline meubel smaller. De extra ruimte wordt voornamelijk gewonnen in de achterrand van het wastafelblad, waardoor je niets inlevert op het gebied van comfort. Bekijk alle ondiepe badmeubels.

Loze ruimte opvullen met een spiegelkast

De ruimte boven je wastafel is een loze ruimte die je niet gebruikt. Waarom zou je dan niet kiezen voor een praktische spiegelkast boven je meubel? Een spiegel is namelijk een onmisbaar product boven de wastafel en de kast zorgt voor extra opbergruimte voor al jouw toiletspullen. Bekijk de spiegelkasten van Saniweb hier.

Kies voor een compact toilet

Wil je in jouw kleine badkamer ook een toilet plaatsen? Kies dan voor een compact toilet. Er zijn diverse verkleinde toiletpotten die perfect passen in een kleine ruimte. Ondanks dat deze toiletten kleiner zijn, nemen ze niets in op het gebied van comfort. Deze toiletten hebben namelijk hetzelfde zitcomfort als een normaal toilet.

+

Handige én ruimtebesparende douchewanden

Heb jij wel eens gehoord van een wegklapbare douchewand? Dit is een praktische douchewand die je helemaal kan wegklappen tegen de wanden van de ruimte. Hierdoor houd je veel loopruimte over als je niet staat te douchen en voelt de badkamer een stuk groter. Daarnaast kun je ook een (wegklapbare) badwand overwegen wanneer je ook graag een bad in de badkamer wilt. Deze badwand maakt het namelijk mogelijk om ook te douchen in bad, zonder dat de hele badkamervloer nat wordt.

Tip: overweeg in het laatste geval een douchebad: een bad met een speciaal vlak waar je makkelijk in kan staan om te douchen.

+
Sealskin Get Wet I Am Badwand eendelig 85x160cm helderglas met chroom profiel

Bekijk de producten

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw badkamer? Bekijk dan de producten in de webshop van Saniweb. Bij Saniweb profiteer je altijd van een ruim assortiment, een scherpe prijs en een hele snelle levering! Heb je advies nodig bij het kiezen van de beste producten? De online adviseurs van Saniweb staan altijd voor je klaar en helpen je graag.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Vraag jouw prijs op