Nieuwe trend: Terrazzo tegels

Nieuwe trend: Terrazzo tegels

4 augustus 2019

De nieuwste trend op het gebied van keramische tegels zijn de prachtige Terrazzo tegels. Deze keramische tegels hebben een decoratief en kleurrijk karakter. De Terrazzo tegels zijn zowel binnen als buiten en in iedere soort ruimte te plaatsen. Deze prachtige tegels zorgen voor een echte mediterrane sfeer in huis. Ben je benieuwd naar deze badkamertrend en wil je graag weten hoe je deze het beste combineert? Lees dan verder en laat je inspireren!

Een echte tegel van vroeger

Venetiaanse arbeiders gebruikten honderden jaren geleden het afgekeurde restmateriaal uit de marmergroeve om terrassen rond hun huizen te betegelen. Deze tegels werden ook wel terrazzo tegels genoemd. Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. Deze resten werden gemengd met beton en zorgden voor een prachtig resultaat. Tegenwoordig worden deze in klei gedrukte marmerkorrels machinaal geslepen en gepolijst. Prachtige creaties komen hieruit voort die maximaal tot hun recht komen in ieder interieur.

733404051006 Terre d'Azur Granito zwart
Vloertegel Terre D'Azur Granito 40x40cm Zwart
Terrazzo tegel

Hoe combineer ik de Terrazzo tegels?

Terrazzo tegels zijn eindeloos te combineren. Niet alleen op de vloer of de wand zien we deze tegels terug, maar ook in producten zoals het aanrechtblad of wastafelblad. Wanneer je de badkamer betegeld met Terrazzo tegels, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer en het wastafelblad in deze stijl te brengen. Terrazzo tegels hebben over het algemeen wel een vrij drukke print. Kies er daarom voor om deze tegels te combineren met bijvoorbeeld een rustige wandtegel, waardoor de Terrazzo tegels nog beter tot hun recht komen.

157606051059 Coem Terrazzo Maxi Beton
157606051056 Coem Terrazzo Mini Beton
Vloertegel Coem Terrazzo 60x60cm Beton mini Gerectificeerd

Zeer gebruiksvriendelijk

Deze keramische tegels hebben niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar zijn ook erg gebruiksvriendelijk en duurzaam. Het materiaal is gemakkelijk schoon te houden en de vlekken die er zijn zie je vrijwel niet door het gemêleerde structuur van de tegel. Dit materiaal is erg slijtvast en krasbestendig en daardoor ook erg duurzaam. Hierdoor ben je verzekerd van een product waar je jarenlang van zult genieten!

Bekijk de producten en laat je inspireren!

Zijn de terrazzo tegels iets voor jou? Bekijk deze dan hier in onze webshop. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

4 augustus 2019 | Categorieën: Tegelinspiratie, Badkamer

Bijpassende producten

Vloertegel Cerpa Rodas 75x75 cm gris 1,13M2
Vloertegel Cerpa Rodas 75x75cm gris Gerectificeerd
Adviesprijs 67,26
prijs 59,32 per m2
clock Leverbaar
Vloertegel Coem Terrazzo 60x60 cm Maxi Caolino 1,44 M2
Vloertegel Coem Terrazzo 60x60cm Caolino maxi Gerectificeerd
star star star star star star star star star star 6 reviews
Adviesprijs 90,28
prijs 58,28 per m2
clock Leverbaar
Vloertegel Terre d'Azur Granito 40x40x1,4 cm Creme / Zwart 1M2
Vloertegel Terre D'Azur Granito 40x40cm Creme / Zwart
star star star star star star star star star star 4 reviews
Adviesprijs 25,00
prijs 16,20
check-circle Op voorraad
Vloertegel Coem Terrazzo 60x60 cm Maxi Calce 1,44 M2
Vloertegel Coem Terrazzo 60x60cm Calce maxi Gerectificeerd
star star star star star star star star star star 6 reviews
Adviesprijs 90,28
prijs 58,28 per m2
clock Leverbaar