Inspiratie voor je kleine badkamer

Inspiratie voor je kleine badkamer

Wanneer je een kleine badkamer hebt, oogt de ruimte al snel druk en vol. Gelukkig kun je dit erg eenvoudig voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren, glazen wanden en grote tegels. En kies voor compacte producten, zodat je extra ruimte overhoudt. Ben je benieuwd hoe je dit het beste doet? Lees dan hier al onze handige tips voor een kleine badkamer. Laat je inspireren door Saniweb.

Focus op lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen voor rust en eenvoud in de ruimte. Zeker bij kleine badkamers zijn lichte kleuren zeer geschikt. Het laat de badkamer namelijk een stuk groter en ruimtelijker ogen. Daarnaast zijn lichte kleuren, zoals wit, eenvoudig te combineren met iedere andere kleur. Zorg daarnaast voor voldoende licht in de ruimte. Heb je geen (groot) raam in de badkamer? Kies dan voor heldere witte verlichting in de ruimte.

Gebruik grote tegels

Kies voor grote vloertegels om jouw kleine badkamer groter te laten lijken. Grote tegels maken de ruimte namelijk rustiger en optisch groter. In dit geval zijn er namelijk maar weinig voegen, wat voor een rustige uitstraling zorgt. Zijn grote tegels in jouw badkamer niet mogelijk of gaat je voorkeur toch uit naar kleine tegels? Zorg er dan voor dat je een voeg in dezelfde kleur als de tegel kiest. Hierdoor vallen de overgangen van de tegels niet goed op en geniet je van een rustige en groot ogende ruimte.

+
Vloertegel Coem Pietra Valmalenco 60x60cm Grigio Gerectificeerd
+
Vloertegel Terratinta Archgres 60x60cm Light Grey Mat Gerectificeerd

Plaats een extra ondiep meubel

Slimline meubels zijn extra ondiepe meubels waarmee je meer loopruimte creëert in de ruimte. Waar een gemiddeld badmeubel een diepte heeft van 50 tot 55 centimeter, heeft dit meubel een diepte van 35 tot 40 centimeter. Het Slimline meubel is dan wel kleiner, maar zeker niet minder comfortabel. De randen rondom de wasbak zijn bij een Slimline meubel smaller. De extra ruimte wordt voornamelijk gewonnen in de achterrand van het wastafelblad, waardoor je niets inlevert op het gebied van comfort. Bekijk alle Slimline meubels.

Loze ruimte opvullen met een spiegelkast

De ruimte boven je wastafel is een loze ruimte die je niet gebruikt. Waarom zou je dan niet kiezen voor een praktische spiegelkast boven je meubel? Een spiegel is namelijk een onmisbaar product boven de wastafel en de kast zorgt voor extra opbergruimte voor al jouw toiletspullen. Bekijk de spiegelkasten van Saniweb hier.

Kies voor een compact toilet

Wil je in jouw kleine badkamer ook een toilet plaatsen? Kies dan voor een compact model. Een compact toilet heeft een diepte van +/- 48 cm, terwijl een normaal formaat toilet een diepte van +/- 55 cm heeft. Er zijn diverse verkleinde toiletpotten die perfect passen in een kleine ruimte. Ondanks dat deze toiletten kleiner zijn, nemen ze niets in op het gebied van comfort. Deze toiletten hebben namelijk hetzelfde zitcomfort als een normaal toilet.

+
Ben Sito Ultra Compact Wandcloset 45cm Xtra Glaze Wit

Glans zorgt voor een ruimtelijke sfeer

Waar matte kleuren zorgen voor een knusse en rustige sfeer, zorgen glanzende materialen juist voor een ruimtelijke uitstraling. De hoogglans kleuren weerkaatsen namelijk het licht in de ruimte en laten de badkamer nog groter ogen. Combineer de hoogglans witte producten met een andere kleur naar wens en maak van je badkamer een mooi geheel. Enkel hoogglans kan juist weer zorgen voor een te blinkende badkamer.

+
Ben Vario badmeubelset 80x52cm Glans Wit met mineraalmarmeren wastafel
+
Saqu Salto Slimline badmeubelset 80x36cm Glans Wit met mineraalmarmeren wastafel
+
Ben Metropool Handdoekhouder tweearmig Chroom

Bekijk sanitair voor een kleine badkamer bij Saniweb!

Bekijk de producten in de webshop van Saniweb en doe inspiratie op voor jouw kleine badkamer. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op