Badkamer en slaapkamer in één

Badkamer en slaapkamer in één

De badkamer en slaapkamer worden steeds vaker gecombineerd in één ruimte. Deze combinatieruimte biedt vele voordelen. Zo heb je altijd een wastafels in de buurt en stap je ’s ochtends direct vanuit bed de douche in. Ook ’s avonds duik je direct na een heerlijke, warme douche in je bed. Is een combinatie van slaap- en badkamer iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek waar je rekening mee moet houden bij een gecombineerde slaap- en badkamer.

De voordelen van een badkamer en slaapkamer in één

Allereerst zorgt een badkamer en slaapkamer in één voor een luxueuze en ruimtelijke uitstraling. De ruimte wordt hierdoor groter en oogt chic. Bovendien is het een trend die steeds vaker voorbij komt. Deze nieuwe trend zorgt ervoor dat de inrichting van jouw huis net even anders is, wat voor een frisse en creatieve uitstraling zorgt. Doordat je rekening dient te houden met de inrichting van de ruimte moet je creatief denken. Dit zorgt voor originele en bijzondere resultaten.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij het samenvoegen van de badkamer en slaapkamer tot één ruimte zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

  • Zorg voor de juiste aansluitingen

    Er zijn twee opties voor het integreren van een badkamer en slaapkamer. Je kunt ervoor kiezen om de muur tussen de twee ruimtes open te breken of je bouwt een badkamer in de slaapkamer. Bij deze laatste optie dien je de juiste water- en rioolaansluitingen in de ruimte te hebben.

  • Houd rekening met de vochtigheid van de badkamer

    De badkamer is een vochtige ruimte en daarom dien je bij de keuze voor de vloer, muur en meubels rekening te houden met waterbestendige opties. Ook als de badkamer combineert met de slaapkamer is het handig om hierover na te denken. Bovendien is het ook verstandig om goed na te denken over de ventilatie van de ruimte. Goede ventilatie zorgt ervoor dat vocht niet te lang in de ruimte blijft hangen. Zet de ramen regelmatig open en kies eventueel voor een mechanische ventilatie in de ruimte.

  • Zorg voor een mooie overgang

    Wanneer je kiest voor een badkamer en slaapkamer in één, kun je wel een scheiding in de ruimte behouden. Zorg in dit geval voor een mooie overgang van de slaapkamer naar badkamer. Vooral als je voor twee verschillende vloeren kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de slaapkamervloer die wellicht niet tegen water bestand is. Een (verlaagde) scheidingswand zorgt ervoor dat de badkamer en slaapkamer toch iets van elkaar gescheiden blijven. De sterkte van deze tweedeling hangt ook af van het materiaal wat je kiest. Glas zorgt voor een transparant, open effect. Door middel van mat glas creëer je wat meer privacy, maar behoud je nog steeds de open uitstraling. Een houten of stenen muur zorgt voor een duidelijke scheiding tussen de twee delen.

+
+

Bekijk de producten in onze webshop

Ben jij op zoek naar producten voor jouw gecombineerde slaap- en badkamer? Bij Saniweb ben je aan het juiste adres voor een uitgebreid aanbod. Bovendien bestel je jouw producten gemakkelijk en snel in onze webshop en profiteer je hier van scherpe prijzen. De producten worden zo snel mogelijk en op een door jou gekozen moment bij je thuisbezorgd, zodat je er zeker van bent dat je de producten zelf in ontvangst kunt nemen.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op