Hoe werkt een Quooker?

Zo werkt een Quooker

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan op het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding, hierdoor stroomt er meteen vers water het reservoir in wanneer je kokend water tapt. Quooker biedt drie verschillende reservoirs, namelijk de PRO3, COMBI en COMBI+. De PRO3 geeft drie liter direct kokend water. De COMBI geeft zeven liter direct kokend water of 15 liter warm water. In het laatste geval mengt het reservoir koud water met kokend water uit de Quooker. Hierdoor dient dit reservoir ook als alternatief voor de keukenboiler. De COMBI + geeft zeven liter direct kokend water en onbeperkt warm water. Dit reservoir is namelijk aangesloten op zowel de koud- als warm waterleiding. De reservoirs zijn te combineren met de kraan naar wens, alles is mogelijk.

Meer weten over de Quooker? Bekijk hiernaast de video van Quooker!

Kokend water

Heb je zin in een heerlijke kop thee of heb je kokend water nodig voor de pasta? Met een Quooker is dit met een simpele handeling snel gebeurd! Alle Quookers zijn beveiligd met een bedieningsknop. Dankzij deze knop tap je nooit per ongeluk kokend water. Druk de bedieningsknop twee keer in, draai aan de knop en er komt kokend heet water uit de kraan.

Koud en warm water

De Quooker beschikt over een aantal handige functies, maar is de traditionele kraan niet uit het oog verloren. De hendel van een Quooker werkt namelijk als een normale mengkraan waarmee je zowel koud als warm water krijgt.

Quooker Quooker

Bruisend en gefilterd water

Liever bruisend water? Druk een keer op de bedieningsknop en draai. Voor gefilterd water druk je een keer, vervolgens wacht je even en draai je de knop. Zowel het bruisende als gefilterde water wordt gekoeld en komt uit de Quooker CUBE, het gekoelde waterreservoir.

Is de bediening van een Quooker veilig?

Veiligheid staat voorop en helemaal wanneer het gaat om kokend water. Met een Quooker kraan hoef jij je daar geen zorgen om te maken. De kranen van Quooker zijn goed beveiligd zodat jij je niet kunt verbranden. Zo beschikken de kranen over een beveiliging, waardoor je niet zomaar kokend water kunt tappen. Dit is zeker handig wanneer je ook kinderen hebt die gebruik maken van deze kraan. De kranen hebben een dubbelwandige uitloop zodat deze niet heet wordt. Daarnaast hebben de Quooker kranen een druppelvormige waterstraal, zodat het niet spat in de gootsteen. Heet water tappen uit een Quooker kraan is zelfs veiliger dan water koken met een waterkoker!

Quooker Quooker veilig

De voordelen van een Quooker

De voordelen van een Quooker zijn oneindig. De kraan is makkelijk in gebruik en biedt veel verschillende mogelijkheden als het gaat om water: warm, koud, kokend, bruisend en gefilterd. De Quooker ziet er daarnaast ook nog eens stijlvol en modern uit. Het is een blikvanger in de keuken en geeft iedere keuken een upgrade. Tot slot is de Quooker Cube duurzaam, plastic flessen met koud water zijn overbodig en thee zetten met een Quooker is energiezuiniger dan met een waterkoker. Een Quooker is dus gemakkelijk, snel én goed voor je portemonnee!

Koop je Quooker bij Saniweb

Wil jij ook genieten van optimale gebruiksgemak met een Quooker kraan? Bekijk dan ons gehele assortiment Quooker kranen op de webshop en kies uit een Quooker Fusion, Flex of Nordic. Bovendien geniet je van een scherpe prijs en een snelle levering op het moment dat het jou uitkomt.