Kokend water kraan vakkundig laten monteren?

Wil jij jouw Quooker laten installeren door een Quooker installateur? Dat kan! Voor slechts €199,- wordt jouw Quooker of Grohe Red kraan binnen 5 dagen na levering gemonteerd door een gecertificeerde Quooker monteur. Deze Quooker montageservice is alleen in Nederland mogelijk.

Wat kun je verwachten?

 • Installatie door gecertificeerde installateur
 • Montage binnen 5 werkdagen na levering
 • 3 jaar garantie op je kokend water kraan

Vul het formulier in en onze sanitair experts nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

Binnen 24 uur reactie

Hoe werkt het?

1. Bestel en bekijk onze checklist

Bestel bij Saniweb een Quooker of Grohe Red kokend water kraan en geef aan dat je deze wilt laten monteren via bovenstaand formulier. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Check van te voren wel even of jouw keuken voldoet aan alle voorwaarden.

2. Plan een montage afspraak

Wanneer jouw kokend water kraan is bezorgd, neemt een installateur binnen 24 uur contact met je op om een montage afspraak in te plannen op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt (binnen 5 werkdagen). Dit doen we op deze manier zodat we zeker weten dat de kraan en boiler geleverd zijn.

3. Montage van je kokend water kraan

Een gecertificeerde installateur komt bij je langs voor montage. De installateur monteert je kraan vakkundig en maakt daarna foto's van de oplevering en het typenummer zodat de garantie op installatie gewaarborgd is. Geniet daarna van kokend water direct uit jouw kraan!

Quooker montage

Checklist voor montage kokend water kraan

Om er zeker van te zijn dat er een kokend water kraan in jouw keuken gemonteerd kan worden, hebben we een checklist opgesteld met een aantal standaard voorwaarden:

Hier moet jouw keuken aan voldoen:

 • Het kraangat heeft een doorsnede van 35 mm en ligt minimaal 30 mm van de spoelbak af en minimaal 60 mm van de achterwand.
 • Het aanrechtblad is maximaal 52 mm dik.
 • Er is een 15 mm koud en (/of) warmwaterleiding aanwezig.
 • Er is een waterafvoer van 40 mm die is aangesloten op de spoelbak. De installateur zal het bijgeleverde T-stuk of ty-rap plaatsen. Als dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld de aanwezigheid van de afvoer van de vaatwasser, zal je zelf voor een oplossing moeten zorgen. Dit valt niet binnen de montage.
 • De spoelbak is bestand tegen temperaturen van 100 graden. Dit is het geval bij alle spoelbakken die van bijvoorbeeld RVS of keramiek zijn gemaakt.
 • Er is een aparte stroomgroep aanwezig met minimaal 1 vrij stopcontact. Is deze niet aanwezig? Bestel dan een Quooker energieverdeler via onze webshop.
 • Er is genoeg ruimte om de boiler in het keukenkastje te plaatsen. Hiervoor dient de achterwand van het keukenkastje onder het blad minimaal 35 cm vrij te zijn van bijvoorbeeld hoekstopkranen, planken, etc.

Optioneel:

 • Heb je een extra kraangat nodig voor het plaatsen van een inbouw zeeppomp? Of moet het huidige kraangat groter gemaakt worden? In principe wordt er door onze installateurs niet geboord in keukenbladen vanwege aansprakelijkheid. Maar het is mogelijk om hier een aparte afspraak voor te maken. Hiervoor ontvangen we graag vooraf foto’s zodat we kunnen beoordelen of dat mogelijk is.
 • Wil je je huidige (kokend water) keukenkraan laten verwijderen door de installateur? Geef dit dan aan bij het plaatsen van je bestelling zodat we rekening kunnen houden met een langere installatietijd. Dit doen we geheel kosteloos!

Exclusief:

 • Heb je last van beluchtingsproblemen in de afvoer? Dan kunnen we dat helaas in de meeste gevallen niet voor je oplossen. Hiervoor kun je een loodgieter inschakelen.
 • Wanneer het T-stuk of ty-rap niet geplaatst kan worden doordat er geen ruimte genoeg is, zul je zelf voor een oplossing moeten zorgen. Dit valt niet binnen de montage.
 • Mocht tijdens de installatie blijken dat er extra materiaal nodig is om de kokend water kraan te installeren, brengt de monteur dit in rekening. Uiteraard altijd in overleg met jou.

Bereid je goed voor:

 • Stuur vooraf foto’s van je keukenkastje. Zo kunnen wij vooraf controleren of er eventuele obstakels zijn om de kokend water kraan te monteren.
  1. Foto van de binnenkant van de kast waar de boiler wordt geplaatst of een foto van de ruimte onder de keuken als de boiler achter de plint wordt geplaatst;
  2. Foto van de kast, spoelbak en huidige kraan;
  3. Foto van de aanwezige waterleidingen en afvoer.
 • Zorg ervoor dat het kastje onder de gootsteen helemaal leeg is, zodat de installateur direct aan de slag kan met de montage.
 • Zorg dat er minimaal 1 volwassene aanwezig is wanneer de installateur komt om jouw Quooker of Grohe Red te monteren.

Montage van alle soorten kokend water kranen

Met de montageservice van Quooker kunnen verschillende kokend water kranen eenvoudig gemonteerd worden. Natuurlijk kun je met deze service een Quooker kraan laten installeren, maar ook een Grohe Red montage is mogelijk. Zolang jouw keuken aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kan jij gebruik maken van de montageservice.

Quooker cube montage? Ook dat kan met onze montageservice!

Naast het installeren van verschillende Quooker kokend water kranen, kan je met de service ook de Quooker Cube laten installeren. De Quooker Cube montage wordt verzorgd door een Quooker installateur.

Quooker laten installeren? Wij helpen je!

Wil jij gebruik maken van de Quooker montage service? Vul dan het formulier in boven aan de pagina om jouw Quooker of andere kokend water kraan te laten plaatsen en aan te sluiten door een Quooker installateur. Zo kan jij eenvoudig en snel genieten van jouw kokend water kraan .

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een kokend water kraan te laten installeren?

Voor slechts €199,- wordt jouw Quooker of Grohe Red kokend water kraan gemonteerd. Dit is een vaste prijs inclusief installatie materiaal.

Wanneer kan de montage ingepland worden?

De montage kan binnen 5 werkdagen na levering van jouw kokend water kraan ingepland worden. Als jouw kokend water kraan is geleverd, neemt een installateur binnen 24 uur contact met je op om een afspraak in te plannen.

Door wie wordt de kokend water kraan gemonteerd?

De Quooker of Grohe Red wordt gemonteerd door een gecertificeerde installateur via Saniweb. Je weet hierdoor zeker dat jouw kokend water kraan vakkundig geïnstalleerd wordt.

Zit het demonteren van mijn huidige kraan ook inbegrepen?

We kunnen jouw huidige kraan ook demonteren en mee retour nemen. Dit doen we geheel kosteloos maar vragen je wel om dit van tevoren aan te geven. Op deze manier kunnen we rekening houden met een langere installatietijd.

Past er een kokend water kraan in mijn keuken?

In principe past er in iedere keuken een kokend water kraan. We hebben hieronder een handige checklist opgesteld, zodat je dit goed kan controleren. We vragen je ook om foto’s in te sturen van jouw keuken zodat wij vooraf al kunnen nagaan of er eventuele extra aanpassingen nodig zijn.

Kan ik mijn Quooker kraan ook zelf aansluiten?

Voor het zelf installeren van een Quooker kraan heb je enige technische kennis nodig en een paar handige handen. Voor een snelle, eenvoudige montage en optimale werking raden wij aan om de Quooker te laten installeren door een professional.