Uitgelicht: Sunshower

Uitgelicht: Sunshower

Heb je ooit wel eens gedoucht met een Sunshower? Dan wil je nooit meer anders! De Sunshower haalt al het goede van de zon naar je douche. De Sunshower geeft namelijk bewezen veilig zonlicht of krachtig infrarood af. Dit heeft een bewezen positief effect op je gezondheid. Veilig zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D, een sterkere weerstand en een gezonde teint. Dit gecombineerd met de kracht van infrarood dat zorgt voor het verminderen van rug- en nekpijn, het verlichten van reumatische klachten, sneller herstel bij spierpijn en stijfheid, een dieptereiniging van de huid en een snellere bloedcirculatie. Ben je benieuwd naar de eigenschappen en voordelen van de Sunshowers? Lees dan verder en laat je inspireren!

De voordelen van de Sunshower

Vind je het belangrijk om te werken aan je gezondheid en wil je tegelijk je lichaam ontspannen en pijn verlichten? Met een Sunshower haal je de kracht van zonlicht naar je eigen badkamer. Gezondheid en welbehagen worden gecombineerd bij deze uitvinding. Benieuwd naar deze voordelen? Wij lichten ze voor je uit. Bekijk hier eerst de informatievideo!

1. Extra aanmaak vitamine D

Wist je dat 70% van de West-Europeanen in het najaar kampen met een vitamine D tekort? Hierdoor heb je minder weerstand en wordt je sneller ziek. Door de veilige dosis UV-licht van een Sunshower, wordt je lichaam gestimuleerd om extra vitamine D aan te maken en dit is erg goed voor je gezondheid:

  • Vitamine D stimuleert het immuunsysteem
  • Betere opname van calcium (goed voor je botten en tanden)
  • Versterkt de ontwikkeling en behoud van spierfuncties
  • Positieve effect op celdifferentiatie

2. Meer energie door UV-licht

Naast de stimulatie van Vitamine D, heeft UV-licht nog meer positieve effecten op hoe je je voelt. UV-licht is essentieel voor veel vitale functies in ons lichaam. Zo reguleert dit licht onze biologische klok waardoor het een positieve invloed heeft op je dag- en nachtritme. Ook zorgt UV licht voor een gezonde hormoonproductie.

3. Therapeutisch effect bij chronische huidaandoeningen

UV-licht heeft een therapeutisch effect en kan worden ingezet bij chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en zonneallergie.

4. Goede voorbereiding op de zomer

Wanneer het zonnetje voor de eerste keer weer doorkomt, moet je huid hier aan wennen. Een Sunshower met UV-licht stimuleert de productie van pigment en melanine, de natuurlijke bescherming tegen zonlicht. Zo bereid je je goed voor op de zomer, waardoor de zon minder schadelijk is. Bovendien behoudt een Sunshower jouw zomerse tint, ook niet geheel onbelangrijk.

5. Minder klachten door infrarood

Het hoge percentage korte golf straling (IR-A) zorgt voor een intensieve warmte die diep in de huid doordringt en dit resulteert niet alleen tot een weldadig en ontspannend gevoel, maar heeft ook veel positieve gevolgen voor je spieren. Zo kan infraroodstraling spierpijn rug-, nek-, en reumatische klachten verminderen. Bovendien stimuleert het de doorbloeding waardoor je een gezondere bloedcirculatie krijgt. Ideaal voor sporters of reumapatiënten.

Sunshower opbouw wit
Sunshower inbouw wit

Een Sunshower is helemaal veilig

Veel mensen vinden een Sunshower in de douche maar een eng idee omdat de combinatie tussen elektriciteit en water gevaarlijk kan zijn. Maar wij kunnen je garanderen dat een Sunshower helemaal veilig is! Sunshowers zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor in de douche, uitgebreid getest en bieden een veilige en verantwoorde dosis UV-licht en infraroodstraling. Bovendien schakelt een Sunshower zich na 10 minuten automatisch uit waarna er een standaard afkoelingsperiode volgt zodat de Sunshower goed afkoelt en lang meegaat.

Een laag energieverbruik

Over het energieverbruik hoef je je geen zorgen te maken. Eén sessie kost namelijk net zoveel energie als wanneer je een kopje thee zet met de waterkoker.

Sunshower zwart detail

Welke Sunshower is geschikt voor jou?

De Sunshowers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hieronder zetten we ze voor jou op een rijtje:

Type Sunshower Pure Sunshower Pure XL Sunshower Duo Sunshower Solo Sunshower Combi Sunshower Deluxe Sunshower Deluxe Black
Infrarood Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Zonlicht (UV-straling) Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja
Formaat Half body Full body Full body Full body Full body Full body Full body
Montage Inbouw Inbouw Inbouw Opbouw hoek Opbouw hoek Inbouw Inbouw
Afmetingen 20x62x10 cm 20x125x10 cm 20x62x10 +
20x32x10 cm
20x125x18 cm 30x145x23 cm 32x187x16,5 cm 32x187x16,5 cm

Een Sunshower voor je hele lichaam of een gedeelte?

Zoals je hierboven kan zien verschilt het formaat bij de verschillende modellen. Zo is de Sunshower Pure een compact model dat speciaal ontwikkeld is voor de onderrug. De Sunshower Deluxe, Combi, Solo en Pure XL verzorgen je hele lichaam.

+
Sunshower Pure inbouw infrarood wit
+
Sunshower Pure XL inbouw infrarood wit

Opbouw of inbouw?

In de tabel hierboven zie je ook dat je kan kiezen tussen een opbouw of inbouw model. Heb je onvoldoende ruimte in de muur of wil je liever niet verbouwen? Kies dan een opbouwversie dit is de Sunshower Solo of de Combi. Een inbouwversie is helemaal weggewerkt in de muur.

+
Sunshower Combi opbouw zonlicht en infrarood wit
+
Sunshower Deluxe inbouw zonlicht en infrarood wit

Refurbished Sunshower: goedkoper alternatief

Bij Saniweb hebben wij ook refurbished Sunshowers. Dit zijn Sunshowers die een tijdje in een showroom hebben gestaan. Deze modellen zijn volledig nagekeken en gecontroleerd door Sunshower zelf, hierdoor kunnen wij deze gereviseerde Sunshowers tegen een extra lage prijs aanbieden. Deze Sunshowers zijn niet in aanraking geweest met water en de lampen hebben maar een korte tijd aangestaan.

Bekijk de producten en laat je inspireren!

Zijn de Sunshowers iets voor jou? Neem dan eens een kijkje tussen de Sunshowers in onze webshop. Heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag onze online adviseurs om hulp. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je graag bij het maken van de keuze. Bovendien profiteer je bij Saniweb van een uitgebreid assortiment, een snelle levering en altijd een scherpe prijs!

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op