LED verlichting

LED verlichting

De verlichting van de badkamer kan een groot verschil maken. Met niet de juiste of niet goed geplaatste verlichting kun je jouw badkamer al snel in het verkeerde daglicht plaatsen. Daarom is het belangrijk om jouw verlichting aan te passen aan de ruimte, zodat je het optimale naar boven brengt in de uitstraling van de badkamer. Eén van de mogelijkheden is LED verlichting. Wil je weten wat LED verlichting voor jouw badkamer kan doen? Bekijk dan hieronder een aantal voorbeelden en lees snel verder.

Waarom LED verlichting in de badkamer?

LED verlichting is een opkomende trend in de wereld van badkamerverlichting. De strakke vormgeving van de LED lampen zorgt voor een stijlvolle sfeer. Daarnaast is LED verlichting klein van formaat, zodat het ook subtiel kan worden weggewerkt. Dit is een goede optie als je liever voor verlichting kiest die niet te veel in het oog springt. Je kunt bij LED verlichting bovendien ook nog kiezen tussen dimbaar en niet dimbaar licht, zodat je zelf kunt kiezen wat voor sfeer je wilt creëren in de badkamer. Tot slot is het grootste voordeel van LED verlichting de duurzaamheid. LED spots zijn zeer zuinig in het gebruik en gaan daarom lang mee. Hierdoor hoef je de lampen niet vaak te vervangen.

Waar kan de verlichting het beste ophangen?

Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken bestaan er verschillende plekken om de verlichting te plaatsen. De algemene verlichting van de badkamer plaats je op een centrale plek, die de gehele ruimte goed verlicht. Hier kun je bijvoorbeeld LED spotjes in het plafond voor gebruiken. De accentverlichting is onder andere de verlichting rondom de spiegel. Hierdoor heb je goed zicht op wat je doet en zijn details zichtbaar. Tot slot kun je sfeerverlichting toevoegen aan de badkamer, wat voor een warm en ontspannen gevoel zorgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LED strips, die je kunt plaatsen waar je wilt. Plaats deze bijvoorbeeld bij je onderkast of wastafel om deze mooi uit te lichten.

Waar moet je op letten bij LED verlichting?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen van badkamerverlichting is dat de verlichting bestand moet zijn tegen vocht. De badkamer is een vochtige omgeving waar niet alle typen verlichting tegen kunnen. De Ben Line Led strips zijn speciaal ontwikkeld voor de badkamer en dus veilig te gebruiken in een vochtige ruimte. Daarnaast is het slim om goed te kijken naar de kleur van het licht. Sommige LED lampen hebben bijvoorbeeld een koele kleur. Wil je juist meer sfeer creëren? Kies dan LED verlichting met een warme kleur.

Bekijk de producten

Wil jij LED verlichting toevoegen aan jouw badkamer? Bekijk de verschillende mogelijkheden in de webshop van Saniweb en bestel snel en gemakkelijk het product dat bij jou past. Wij hebben hieronder alvast een aantal producten met LED verlichting voor jou geselecteerd.

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Complete badkamer of toiletruimte nodig?

Ben jij inspiratie aan het opdoen voor je nieuwe badkamer of toiletruimte? Wij geven je graag advies! Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het samenstellen van de juiste producten, controleren of je bestelling compleet is én bieden de beste prijs.

Neem contact op