Advies over Geberit DuoFresh

Geberit DuoFresh: het stankvrije toiletsysteem

Geur speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, ons brein koppelt namelijk frisse geuren aan een prettig gevoel. Nare geurtjes, zoals op het toilet bijvoorbeeld, zorgen voor afkeur. Geberit hanteert de visie dat ieder toiletbezoek prettig moet zijn, niet enkel je eigen toiletbezoek, maar ook dat van de mensen voor of na je. De nieuwe Geberit DuoFresh module is het stankvrije toiletsysteem. Dit geurzuiveringssysteem zorgt ervoor dat iedereen de toiletruimte fris kan achterlaten, dit heeft uiteindelijk een grote impact op ieders toiletbeleving.

Alle DuoFresh producten

De werking van Geberit DuoFresh

Luchtverfrissers maskeren de geur enkel tijdelijk en het openzetten van ramen zorgt voor kou. De DuoFresh module doet zijn werk zonder ongewenste bijeffecten, het systeem verwijdert nare geurtjes direct bij de bron. De nare geurtjes worden via de toiletpot naar het koolstoffilter achter de bedieningsplaat gevoerd. Nadat het filter de lucht gezuiverd heeft, blaast een stille ventilator de frisse lucht terug de ruimte in. Wanneer er een Geberit DuoFresh stick in de houder achter de bedieningsplaat wordt gezet, dan wordt het toilet gespoeld met helder blauw water. Dit is niet enkel aangenaam voor het oog, maar het levert ook een schoon en fris toilet op. Daarnaast heb je de keuze uit een groot aantal Sigma bedieningsplaten (Sigma 01, 10, 20, 21, 30, 50). Zo is er voor iedere sanitaire ruimte een bedieningsplaat die aansluit bij de stijl en het design. De nieuwe Geberit DuoFresh opties zijn eigenlijk de vervangers van de Geberittoiletblokhouder.

Voor het installeren van Geberit DuoFresh is geen verbouwing nodig. De Geberit DuoFresh opties passen op de Geberit Sigma UP320 (12 cm) en UP720 (8 cm) inbouwreservoirs. Hierdoor kun je de geurzuiverende module ook achteraf installeren zonder dat je de toiletruimte moet openbreken of verbouwen.

Drie verschillende DuoFresh opties

Geberit DuoFresh toiletsticks

Er zijn drie verschillende DuoFresh opties, die alledrie andere functionaliteiten hebben. Om je te helpen de juiste keuze te maken worden de drie verschillende opties beschreven.

Variant 1 | Geberit DuoFresh toiletstickhouder

Bij deze optie wordt enkel met de DuoFresh sticks gewerkt. Je hebt voor deze optie geen stroompunt nodig. Door middel van de DuoFresh sticks wordt het toilet gespoeld met helder blauw water dat een fris en een schoon toilet oplevert. Deze Geberit DuoFresh optie is exclusief het mechanische geurzuiveringsonderdeel.

Variant 2 | Geberit DuoFresh manuele activering

De manuele module van Geberit DuoFresh bevat wel het geurzuiveringssysteem. Door middel van een externe schakelaar kan het systeem geactiveerd worden. Deze module moet op het lichtnet aangesloten worden. Bij deze module kunnen dus zowel de DuoFresh sticks als het geurzuiveringssysteem toegepast worden voor een schoon en stankvrij toilet. Met de Geberit Home App kan de DuoFresh module ingesteld en bediend worden. Zo kan je de zuivering aan of uit zetten en de snelheid van de ventilator aanpassen. Daarnaast ontvang je via de app een melding wanneer de koolstoffilter vervangen dient te worden. Belangrijk is wel dat er voor deze module een stroompunt in de buurt is. Voor meer informatie over de benodigdheden en het installeren van een nieuwe module op je bestaande inbouwreservoir kan je dit stappenplan raadplegen.

Variant 3 | Geberit DuoFresh automatische activering

Deze module met automatische activering heeft het meest uitgebreide aanbod aan technische snufjes. Zo merkt de ingebouwde sensor wanneer iemand het toilet nadert. Wanneer dit het geval is, wordt de geurzuivering automatisch geactiveerd. Wanneer je bezoek het toilet gebruikt, dan weet je zeker dat ze niet vergeten om de geurzuiveringsfunctie aan te zetten. Daarnaast bevat deze DuoFresh module het LED-oriëntatielicht dat automatisch aangaat en je zo in het donker de weg kan wijzen. Via de Geberit Home App kan je de DuoFresh module bedienen en instellen. Zo kan je de zuivering aan of uitzetten, de snelheid van de ventilator aanpassen, het oriëntatielicht aan/uit of automatisch zetten of de helderheid en kleur van het oriëntatielicht aanpassen. Ook bij deze module krijg je een melding wanneer de koolstoffilter vervangen moet worden. Belangrijk is wel dat er voor deze module een stroompunt in de buurt is. Voor meer informatie over de benodigdheden en het installeren van een nieuwe module op je bestaande inbouwreservoir kan je dit stappenplan raadplegen.

Geberit DuoFresh toiletstickhouder Geberit DuoFresh manuele activering Geberit DuoFresh Automatisch activering
Geurzuivering Nee Ja Ja
Toilet stickhouder (8 stuks) Ja Ja Ja
Handmatige activering Nee Ja, middels schakelaar op lichtnet Ja, middels de app kan de module aan/uit gezet worden
Oriëntatielicht Nee Nee Ja
Automatische activering Nee Nee Ja
Geberit Home app Nee Ja, de zuivering aan of uit zetten en de snelheid van de ventilator aanpassen Ja, inclusief gebruikersherkenning en aanpassen van helderheid/kleur oriëntatie licht
Elektrische voeding Geen voeding Geschakelde voeding 230 V Permanente voeding 230 V
Geberit voedingsapparaat met elektrische inbouwdoos N.v.t Noodzakelijk Noodzakelijk

DuoFresh sticks

Bij alle drie de Geberit DuoFresh opties krijg je standaard acht DuoFresh sticks meegeleverd. Iedere stick gaat circa 50 spoelingen mee, dit staat gelijk aan een gemiddeld gebruik van twee weken.

Twijfel je?

Twijfel je over je keuze of heb je vragen over de Geberit DuoFresh opties in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op via 0416 - 675 462. Ons specialistenteam geeft je graag vrijblijvend, deskundig advies! Daarnaast kan de video hiernaast extra verheldering bieden. In deze video wordt de werking van de DuoFresh module visueel in beeld gebracht, waardoor je een beter beeld krijgt van de werking en de verschillende opties.