Quooker reservoir

Quooker reservoirkeuze

Welk reservoir past bij mijn situatie?

Met een breed scala aan opties is er altijd een Quooker reservoir dat bij jouw behoeften past. Beantwoord de vragen in de keuzetabel en kom er zo achter welke boiler geschikt is voor jouw keuken.Quooker soorten reservoirs

Wat zijn de verschillen?

Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het kastje eronder. Er zijn drie verschillende reservoirs.


PRO 3

Het PRO 3 reservoir kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater.


Combi

Het Combi reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker voor warm water. Het alternatief voor de gewone keukenboiler.


Combi+

Dit Combi+ reservoir werkt hetzelfde als de Combi boiler maar geeft door de aansluiting op de warmwaterleiding onbeperkt warm water.

Zelf je Quooker installeren

Het goede nieuws is dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van professionele installateurs om dit handige apparaat in je keuken te krijgen. Met de juiste instructies en gereedschappen kun je zelf een Quooker reservoir installeren en direct genieten van de voordelen ervan.


Quooker PRO3-reservoir installeren

Bekijk de video en volg de eenvoudige stappen om de PRO3-boiler in jouw keuken te installeren.

Alle Quooker PRO3 combinaties

Quooker COMBI-reservoir installeren

Ontdek hoe je stap voor stap een Quooker COMBI-reservoir kunt installeren in je keuken.

Alle Quooker COMBI combinaties

Quooker COMBI+-reservoir installeren

Met de juiste instructies en gereedschappen kun je zelf een Quooker COMBI+-reservoir installeren.

Alle Quooker COMBI+ combinaties

Veel gestelde vragen

Kan ik een Quooker reservoir zelf installeren?

Ja, dit kun je zelf doen. Bekijk onze Quooker aansluiten pagina voor een uitgebreid stappenplan. Wil je de montage toch liever uit handen geven? Bekijk dan de voorwaarden op onze Quooker montage pagina.

Moet ik een Quooker reservoir onderhouden?

Ja, Quooker reservoirs vereisen periodiek onderhoud om optimale prestaties te garanderen. Wij raden aan om het filter minimaal 1 keer in de 5 jaar te (laten) vervangen.

Is een Quooker reservoir energiezuinig?

In vergelijking met een cv-ketel of keukenboiler voor warm water, is de Quooker zonder twijfel het zuinigste. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt het Quooker-systeem 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker-systeem maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Lees alles over de energiezuinigheid op onze Quooker adviespagina.

Kan ik een Quooker reservoir aansluiten op een bestaande mengkraan?

Dit raden wij af, een Quooker reservoir is getest om aangesloten te worden op een Quooker kraan.

Hoe lang duurt het voordat het water in een Quooker reservoir is opgewarmd?

Afhankelijk van het type reservoir duurt het 10 tot 20 minuten voordat het water weer op temperatuur is en de Quooker klaar is voor gebruik.