Advies over kokend water kranen

Kokend water kranen bieden extra gemak in de keuken. Met een kokend water kraan heb je binnen een mum van tijd kokend water voor een lekker kopje thee of breng je rijst, pasta en aardappelen snel aan de kook. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar die ieder zijn voorzien van bepaalde functies. Wil jij een kokend water kraan, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Of wil jij weten; hoe werkt een Quooker? Wij geven advies!

1. De uitvoering: kokend water kraan
vs. een combi-kraan

Het verschil is simpel: een kokend water kraan wordt standaard naast een willekeurige mengkraan geplaatst. Zo zijn er twee kranen in de keuken. Een traditionele kraan met koud en warm water en een kraan met alleen kokend water. Vind je dat twee kranen teveel ruimte in beslag nemen? Kies dan voor een 3-in-1 kraan deze levert koud, warm én kokend water. Wil je een kraan met meer opties? Naast de 3-in-1 kraan is er ook een 5-in-1 kraan. Deze levert naast koud, warm kokend ook bruisend én gefilterd water. Door combi-kranen heb je geen losse kokend water kraan meer nodig en dus ook geen extra kraan op je aanrecht.

Meer weten over de kokend water kraan? Bekijk hiernaast de video van Grohe!

2. In het keukenkastje: een PRO3 of Combi(+) boiler en het Cube reservoir

boilers kokend water kraan

PRO3 boiler vs. Combi(+) boiler

Quooker kokend water kranen zijn verkrijgbaar met twee boiler types, namelijk een PRO3 boiler en een Combi(+) boiler. Een PRO3 boiler geeft alleen kokend water. Het warm en koud water komt rechtstreeks uit de reguliere waterleiding. Een Combi-boiler geeft zowel kokend als warm water. Daardoor heb je niet enkel meteen kokend water, maar ook direct warm water. Wil je onbeperkt warm water tappen? Ga dan voor een Combi+ boiler. Houd rekening met de ruimte in je keukenkastje. De Combi boilers (hoogte 47 cm, diameter 20 cm) nemen meer ruimte in dan de PRO3 boilers (hoogte 40 cm, diameter 15 cm).

Het Cube reservoir

Wil je naast kokend water ook koel gefilterd en bruisend water? Dan is er naast de boiler in het keukenkastje plaats nodig voor het Cube reservoir. Deze filtert en zuivert het water waardoor het water net zo schoon en lekker is als water uit flessen en is ook nog eens energiezuinig. Door de Cube hoef je nooit meer plastic waterflessen te kopen. De afmetingen van de Cube zijn 43x30x44 cm (hxbxd).

Bekijk onze Quookers met een Cube
Grohe kokend water kraan
Grohe kokend water kraan
Grohe kokend water kraan

3. De uitstraling: welk design past bij je keuken?

Kokend water kranen zijn er in verschillende vormen en kleuren. De verschillende designs zijn square en round. De naam zegt het al: de square kenmerkt zich door de strakke, vierkante lijnen en past daarom perfect bij de moderne keuken. Het square design is beschikbaar in een L-uitloop en een U-uitloop. Deze designs zijn dankzij de hoge, draaibare hals perfect geschikt om gemakkelijk grote pannen te vullen. De round uitloop heeft de klassieke ronde C-uitloop. Deze vorm past daarom perfect in de landelijke keuken, maar staat dankzij het minimalistische design ook mooi in de moderne keuken.

Bekijk alle designs

4. De kleur: welke is jouw favoriet?

Kokend water kraan kleuren

Kokend water kranen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast de vorm bepaalt ook kleur voor een groot deel de uitstraling van de kraan. Een veel gekozen kleur is chroom. Dit is gemakkelijk in onderhoud en slijtvast. Wil je liever een robuuste uitstraling? Ga dan voor Supersteel, ofwel RVS-look, of volledig RVS. Deze krasvaste afwerking geeft de kraan een stoere look. Naast deze kleuren is de kokend water kraan ook verkrijgbaar in een uniek zwart design. De kokend water kraan in de trendy en stoere zwarte kleur wordt dé eyecatcher van jouw keuken. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een gouden Quooker. Een gouden Quooker is verguld met een laagje 24 karaats goud. Bekijk hier alle kleuren kokend water kranen.

Chroom RVS Zwart Goud

Verschillende kleuren en designs kokend water kranen

430 reviews
Adviesprijs 1.745,00
prijs 1.395,00
Morgen gratis bezorgd
277 reviews
Adviesprijs 1.445,00
prijs 1.155,00
Morgen gratis bezorgd
430 reviews
Adviesprijs 1.945,00
prijs 1.555,00
Morgen gratis bezorgd
Grohe Red New Duo kokend water kraan met U-uitloop en Combi boiler supersteel
448 reviews
Adviesprijs 2.083,00
prijs 1.129,00
Vanavond in huis
277 reviews
Adviesprijs 3.045,00
prijs 2.499,00
Morgen gratis bezorgd
448 reviews
Adviesprijs 1.812,00
prijs 975,00
Vanavond in huis
Quooker Fusion Square Chroom met PRO3 boiler 3-in-1 kraan
277 reviews
Adviesprijs 1.295,00
prijs 1.100,00
Morgen gratis bezorgd
430 reviews
Adviesprijs 3.045,00
prijs 2.249,00
Morgen gratis bezorgd

5. Grohe vs Quooker: de verschillen in een notendop

Lastig kiezen? In deze tabel vind je de belangrijkste verschillen tussen Quooker en Grohe kokend water kraan, met daarbij de belangrijkste verschillen tussen de soorten kranen. Bekijk op Wat kost een Quooker? voor de prijzen van de verschillende soorten Quookers.

Grohe logo
Quooker logo
Merk Grohe Quooker Quooker Quooker
Boiler type Red L-size PRO3-VAC Combi Combi+
Nodige wateraansluiting Koud, warm optioneel Warm en koud Enkel koud Warm en koud
Geeft kokend water Ja Ja Ja Ja
Inhoud kokend water boiler 5,5 liter 3 liter 7 liter 7 liter
Opwarmtijd boiler 20 min 10 min 20 min 20 min
Geeft warm water Ja Nee Ja Ja
Inhoud warmwater boiler 7 liter 0 liter 15 liter Onbeperkt
Geeft onbeperkt warm water Ja, bij aansluiting op warm water Nee Nee Ja
Stroom verbruik 2100 watt 1600 watt 2200 watt 2200 watt
Standby verbruik 15 watt 10 watt 10 watt 10 watt
Afmeting boiler 49,1x21 cm 40 x 15 cm 47 x 20 cm 47 x 20 cm

Grohe veiligheid

6. De veiligheid: aan alles is gedacht

Kokend heet water klinkt gevaarlijk. Gelukkig hebben zowel Grohe als Quooker hier rekening mee gehouden. Zo zijn de kraanuitlopen goed geïsoleerd, zodat ze niet te heet worden aan de buitenkant. Daarnaast hebben de kranen een kindveilige greep. De kranen moeten op een speciale manier ontgrendeld worden alvorens er kokend water uit de kraan komt. De waterstraal van Quooker bestaat bovendien uit kleine druppeltjes, zodat je je niet snel verbrand aan waterspatten. Meer weten over de veiligheid van de kraan? Bekijk dan de video bovenaan de pagina. Hierin zie je hoe de kindveilige greep van de Grohe Red werkt!

Bekijk alle kokend water kranen
Quooker

7. De nieuwste trends in kokend water kranen

De nieuwe trend op het gebied van kokend water kranen is de Quooker Cube. Deze kokend water kraan geeft naast koud, warm en kokend water ook bruisend én gefilterd water. Deze luxe 5-in-1 kraan kraan geeft direct 3 liter kokend water. Door de lichtring geeft de kraan eenvoudig aan welk type water eruit de kraan komt. De lichtring wordt rood bij kokend water. Druk en draai één keer aan de kraan en er komt bruisend water uit. Wanneer de lichtring blauw knippert komt er bruisend water aan. Wanneer je de knop ingedrukt houdt komt er gefilterd water uit de kraan. De kraan is beveiligd waardoor er nooit zomaar kokend water uit de kraan komt. Benieuwd naar de Quooker Cube?

Bekijk alle Quooker kranen